more than words

Friday, December 31, 2010

You - Nur Jannah Alia

"........."

salam...
mulakan tahun baru dgn sabda Rasulullah S.A.W

"perintahkan kebaikan meskipun kamu tidak mengamalkannya dan larangkan kemungkaran walaupun kamu tidak menjauhi seluruhnya"

2011...

bismillahirahmanirahim...
segal puji untuk-NYA..
salam..

akhirnya..
2011 telah tiba dan muncul...
kalau di KL mungkin ada sambutan tahun baru..
tapi,,,
di gua musang hanya bunyi titisan2 hujan yg turun...
tidak mengapa asalkan kita semua berpeluang untuk bersama tahun baru..

apabila tahun baru tiba..
apa yg anda fikirkan????
AZAM tahun baru???

hahaha....
azam??
penting ke azam tu??
sejauh mana azam dapat membantu kita untuk terus berada di hadapan dalam pelbagai bidang??

walau apa pun azam anda biarkan ia menjadi RAHSIA...
apa yg penting biar cita2 anda dapat dicapai dengan azam anda itu...

all the best malaysians....

30 minit lagi nak masuk tahun baru....

salam...
subhanallah..
allahuakhbar....
lailahailallah...

sesungguhnya tiada daya dan tiada kuasa selain dari kuasa allah s.w.t
beberapa minit sahaja lagi...
2010 akan pergi...dan
2011 akan menjelma...

huh..
entah berapa banyak amalan yg aku lakukan dalam tahun 2010 ini...
entah berapa banyak dosa yg aku lakukan dalam tahun ini...
aku sendiri pun tidak tahu berapa banyak dosa yg telah aku lakukan...
apa yg pasti hanya tuhan sahaja yg tahu segala-segalanya tentang aku...

apa yg menjadi harapanku,,,
semoga allah murahkan rezeki aku,,keluargaku,,rakan-rakanku serta seluruh rakyat malaysia...

jangan lupa WAWASAN 2020...
semakin hampir...
bantulah pemimpin kita demi merialisasikan wawasan 2010...


selamat tinggal tahun yg penuh memori....
selamat datang tahun baru...

kpp...

salam..
31/12/2010..
tarikh akhir bg tahun ini...
dan hari ini juga merupakan kali pertama aku di bengkel..
why bengkel???

nak amik lesen motorkar dan motorsikal...
hahaha..
mimpi ke...

insya-allah..
hari selasa (4/1/2011)
aku akan menduduki ujian undang2...

Thursday, December 30, 2010

port klang....

salam..
ahad,26/12/2010...

pagi2 lagi..
umi dan mak long berbincang nak buat nasi KERABU...
sebab ayah teh dan famili nak datang umah..

ayah teh sampai...
terus makan nasi kerabu...
lepas makan

ayah teh dan mak long berbincang nak pergi ke port klang..
aku ingatkan dowg ni main2..
wt x tahu jelah...

lepas tu mak long cakap..
"pergi siap2 jap lg kite nak g jln2 kt port klang"...
"ehh,,betul ke mak long nieee"????

aku cepat2 siap...
sambil tunggu umi,ayah dan mak sdara aku balik dari ECONSAVE...

jam menunjukkan pukul 5.00 petang...
masuk kereta semua...

seperti biasalah my aunty yg drived...
first time pergi kt port klang...
cukup seronok...

malangnya,,
hari hujan..
nk seronok terhalang..
tapi ALLAH hentikan hujan buat sementara...
alhamdulillah...
jom bergambar...

sampai satu sudut..
sekumpulan orang asing sedang berkumpul dan menyanyi sambil menari..
fuyoo...
rupa-rupanya itu perjumpaan mereka bersama ketua mereka...

nie foto kt port klang..
<

/a>

Tuesday, December 28, 2010

went to paya jaras,selangor

salam..
25/12/2010..
aku n famili ke rumah saudara ayah aku...
sdara ku jugak...

time tu mok yah jadi driver..
chayalahhh...
baru beberapa bulan kt selangor dah pro dah bawak kereta dlm keadaan yg busy tu..

sampai kat rumah sdara kite...
wow...
dowg sedang berBBQ....
langkah kanan kami semua...

syukur...
boleh makan ayam bakar....
famili dowg cakap..
"nie acara tahunan keluarga kami"..
owhhh...
gud idea...

sebenarnya...
mak long n umi aku rancang nak berBBQ pada hari tu jugak tp pak long kerja..
so,,cancel...

apa2 pun ten-Q kat pak cik JALI n family coz layan ktowg dgn baik...
nice BBQ...

jom ke I-CITY SHAH ALAM..

salam...
belum habis penat lagi...
pak long ajak pergi ke ICT...

malam tu jugak...
aku n my big family..
pergi I-CITY...

"cepat siap"
kita nak pergi tengok lampu...
almaklumlahhh malam tu kan malam X'mas...

masuk-masuk...
nasib baik MPV...
kalu x aku dh kena tinggal...
yelahh..ayah aku x biasa dgn suasana kt SHAH ALAM tu..
BUSYYYYY.....
so,,just guna satu kereta jer pergi ke ICT tu...

sesak giler...
jalan masuk ke ict tu...
RM10 sebuah kereta...
bayar...bayar...
baru boleh park kereta...

huhh..
nasib baik tempat letak kereta belum penuh lagi...
letak sini jelahhh....

jommm..
nk tengok lampu yg berteknologi...

snap first...
amazing...
arts..
everything there...




sampai kt gerai kecil2...
banyak giler lampu..
cantiknyerr...

"pilih2 nok hok mano"
mok yah blanja...
LOVE LAMP...
RM5 setiap satu...


jalan lagiii..
beli cincin berlampu..
tiga sepuluh..
pilih3...
giliran bapak gue pulak blanja..
2 jam lagi X'MAS nk tiba..

suasana yg bising lagi sesak tu menyebabkan aku rasa nk balik..
cepatlahh...
nak balik nie...

lega rasanya bila dapat kuar drpd gerai lampu2 tu...
rambang mata aku...
biru jadi merah,,merah jadi pink...

chinese n indian masing2 dah amik tempat utk sambut X'MAS..
biarlah mereka bergembira...

umi call cakap dah nk balik...
hohoho...tunggulah dulu...
aku dh menggelabahhh..
nasib baik ayah,mok yah,spupu,n adik2 aku ada bersama aku..
kalau x menangis aku kt ICT....


snap dulu guys...



oklahh..
ICT selamat tinggal...
nice n greatt place...
see u again...
love u...

Mulanya Di Sini

went to puncak alam..

salam..
24/12/2010
alhamdulillah kputusan utk pergi umah mak long kat puncak alam,selangor jd kenyataan....
my umi n my ayah decided utk ke selangor hari jumaat...
pada awalnya aku ingat dah x jd sebab umi aku x dpt cuti...
kalau mintak cuti pun ditolak...

tapi,,allah maha kaya..
cuti umiku diluluskan...
hooreyyy....boleh g umah mak long...

pagi jumaat...
pukul 6.30 pagi aku bangun....
siap2...
baju x simpan lagi dalam beg...
ishhh...
cepat2 aku susun bj n masukkan ke dalam beg...
kena cepat2 takut ayah gue marah...

aku turun kt dapur tengok ada baju yg belum kering..
almaklumlah hujan memanjang...
umi aku suruh sangkut2 kat kerusi...


lebih kurang pukul 9.30 pagi...
aku bertolak ke selangor dari gua musang..
BISMILAHIRRAHMANIRAHIM...semoga ALLAH selamatkan perjalanan kami...

aku berhenti di kedai makan kat pahang untuk makan pagi...
tengok menu...
emmm...
nasi goreng jer ade..
nasi goreng pun nasi gorenglahh..
asalkan kenyangggg...
order nasi goreng ngan ayam goreng..
milo panas...

oklah...
tQ..kedai makan ...

sambung perjalanan...
sampai kat tol karak..
bayar tol dulu..
tq jurutol...

terus...
sampai kat hentian sempah...
singgah kt petrol station...
biasalahhh...
TOILET...

jln yg berpusing2 kt kl tu menyebabkan pemandu pening..
SALAH JALAN beb...
uiisshh...
nak tergelak pon ada...
nk ke KL tp masuk lorong ke KUANTAN..
cepat2 ayahku patah balik...

go..go..go..
tol gombak..
RM5..
tQ jurutol...

lepas tol tunggu mak long daatang ambik...
setengah jam jugak tunggu mak long...
yelahh...
ayahku x tahu jln nk ke puncak alm tu..
almaklumlah..
mak long aku baru pindah...

yeyeh..
mak long dah sampai...
follow EXORA...
hampir berjam2...
nak ke puncak alam tuu...

akhirnya...
selamat sampai di puncak alam...
rehatlah dulu...

Thursday, December 23, 2010

nak amik lesen memandu???

salam....
tahun depan dah masuk 18 tahun..
kalau amik lesen memandu pun ok jugak ni..
lagipun,,xde buat ape2 sekarang..
kwn2 aku yg lain dh kerja dh sekarang..
aku masih lagi di rumah..
hahahaha...
relax...
insya-allah...kalau ade rezeki aku nak amik lesen...
bolehlah pergi melawat kawan2 aku kalau dah dpt lesen..
harap2 allah permudahkan urusan aku...

Wednesday, December 22, 2010

Indigo - Istimewa

peRdaNa MenTeRi MALAYSIA. . .






Rahasia Perempuan - Ari Lasso

Alexa - Jangan Kau Lepas with lyrics .

SOFAZ-DAN BILA ESOK

tudung ekspres sirna music video astro prima thursday 9.30 pm malaysia

Hafiz, Akim, Aril & Anith - Kau Ku Temu (lirik)

bukan diriku..

selepas drama cinta kirana...
kini drama BUKAN DIRIKU pula yg mengambil tempat di astro ria jam 6.30pm-7.30pm
aku nak tahu sngat ending cerita tu..
sbb cerita tu dh buat aku pening...

RIO,ARIEL,AYLA dan RHEA...
tu antara watak dlm drama tu..

ceritanya bermula apabila rio mmberitahu ayla yg dia akn tunggu ayla di taman..
rio dan ayla saling cinta mencintai ttp rio terlalu sibuk dgn kerjanya sehingga tiada masa utk dia dan ayla bersama..
pada masa yg sama boss tmpat dowg bekerja iaitu ariel juga meminati ayla...
ariel seorang yg busuk hati...
segala kerja yg rio buat tdak akn pernah betul dihatinya..
sehinggalah dia mengambil keputusan utk membunuh rio(rasanyalahh)

ariel ke taman dgn kereta sportnya tu..
memecut laju dan merempuh rio...
rio mati dan ariel koma..

roh rio tidak tenang...
kerna dia ingin meluahkan isi hatinya kpd ayla..
yg dia cinta akan ayla..

seorang nurse boleh melihat roh rio dan mmbantu rio utk memasuki kedalam tubuh ariel..
sekarang rio telah menguasai minda ariel...
ariel kini bkn spt dahulu lg..
dia berubah gara2 roh rio yg mengawal dirinya..

kalau nak tahu cerita ini dgn lebih lanjut jom tonton BUKAN DIRIKU...

Mawi - Menanti Hikmah [OST Seruan Pulau Nami]

hari ini...

23/12/2010....
kputusan pmr keluar...
aku tringat kenangan aku waktu pmr dahulu..2 tahun lepas
saat itu,,hati aku berdegup kencang...
hanya allah yg tahu...
sampai disekolah..
result belum dikeluarkan oleh pihak skolah..
dowg kata pukul 10 lebih baru kluar..
aku n mak sdara aku pergi ke kedai dulu sbb nenek aku kirim beli barang niaga

huh,,lega ckit..
lepas beli barang..
pergi ke skolah balik..
dupp..dupp..dupp..dupp
jantungku berdegup kencang....

sampai di sekolah...
suara tangisan..
suara jeritan..
mcm2 suara ada..
lagilah berdebar hati aku ni..
saat itu aku just tawakal...

aku ditemani oleh mak sdara aku..
masuk ke kelas...
suasana kelas suram sbb semua takut nak pegang result sendiri..
aku tabahkan diri pergi ke meja cikgu...
dupp..dupp..dupp..dupp
ya allah tenangkanlah hatiku ini...

cikgu membelek helaian result satu persatu..
bila tiba nama aku..
ya allah nama aku tu..
cikgu amik n beri kt aku..
aku tgok n kira brapa biji A yg aku dapat..
saat itu mata aku kabur kerna dilitupi oleh air mata jernih..

aku menangis..
semua memandang aku dgn pandangan yg aneh...
aku peluk mak sdara aku...

cikgu aku minta result aku..
"tahniah.."
aku terharu...
kawan2 aku tny aku dpt brapa aku tunjuk "give me 5"

aku mmg x menduga keputusan itu berlaku...
syukur3..
rezeki allah swt..

so,,sbg hambanya kita usaha sepenuhnya dan tawakal...
insyaallah,,allah akan bantu kita...

Tuesday, December 21, 2010

cantiknya bertudung

salam..

bila saya berbicara pasal berjilbab..
apa yg ada dlm fikiran anda????
hipokrit??
sudah tentu tidak..
tp,,ada sesetengah umat manusia di malaysia ni
mengatakan orang yg berjilbab adalah hipokrit...

kenapa ya dia mengatakan org yg berjilbab ini hipokrit??
jom bincang???

ape nk buat??

salam..
lepas spm aku dh jd mcm bdak yg baru lahir..
x tahu arah tuju..
dk lepak kt umah
makan n tidor...
pastu tgok2 fb..
pastu tgok u tube..

nak keje..
parents x bagi woo...
lagipun aku x minat sangat kerja..
hehehe...

kalu tolong org bolehlahh
tp nk cari duit sendiri belum ready lg r..
takut nanti..
bila dh pegang duit sendiri..
aku dh x minat nk blajar...

so,,xper aku juz dok kt umah..
isi lebih banyak pengetahuan...
dan apa yg plg penting...
aku nk memahami al-quran...
sekadar baca masih belum cukup...

kuatkan semangat hambamu ini YA-ALLAH..

Monday, December 20, 2010

sepanjang spm..

spanjang spm berlangsung aku tinggal di asrama...
sebenarnya kputusan nk tinggal di asrama adalah di luar plan aku...
aku ni x pernah tggal kt asrama..

kawan2 aku semuanya dah tggal kt asrama..
juz aku dan tehah jew yg blum check in hostel lg..
keputusan nk tggal kt asrama mmg buat aku jd giler..

sewaktu ckg zainah buat annoucement...
aku dh menggelabah ape x nyer,,
aku takut nama aku kena panggil...
aku menangis..

tp,,mungkin ada hikmah knp aku ditakdirkan utk tggal di asrama...
akhirnya...
aku redha utk masuk asrama...

lepas raya haji...
hari ahad..
aku bersedia utk ke asrama..
prasaan mnjadi kacau baur...
nak g or x...
tp aku ttp pergi...

smpai diasrama sekolah..
bila lihat muka kwan2 terus aku rasa magic...
happy giler....
sakit mulut aku tiba2 hilang...
ishh2..

kantin asrama x sediakn mknan..
so,,aku call umi aku..
then,,umi aku bawa nasi,,gulai kawah n ayam goreng cukup utk 10 org mkn...
aku n the gang berjamu selera...

keesokan hari ramai yg sakit perut..
nani smpai ke hospital gara2 skit prut..
huhh..
nasib baik xder ape2...

bye..bye..bye..spm

9.12.2010,,semua plajar 5 sains TIP2 menduduki pperiksaan akaun kertas 1 dan 2...maklum saja hari akhir exam spm mood nk horeyy terkobar2 dlm jiwa stiap org...huhuhu...lbih kurang pukul 11.00am kami masuk ke dewan tp sbelum 2 cikgu norizan turut mmberi semangat kpd kami wlaupun musim cuti tlah bermula...aku dan kawan2 brsalam salaman dgn ckg...

suara ketua pengawas iaitu ckg FAKARUDDIN...kedengaran,,beliau memanggil pelajar2 akaun utk masuk ke dalam dewan...

kertas 1 akaun diagihkan....

"jangan buka buku soalan sehingga diberitahu"
ketua pengawas mmbaca arahan dan "sila semak muka surat buku soalan anda"

"pelajar2 boleh mula menjawab sekarang"
aku jawab soalan 1 hingga 40 dgn prasaan yg blur cmpur sdikit pengetahuan = was-was

lepas habis jawab aku n kwn2 ke asrama utk mkn tghari dan solat zohor..

pukul 2.00pm-4.30pm masa utk menjawab kertas 2 akaun...

seperti biasa pengawas akan meminta seorang pelajar utk menandatangani muka hadapan plastik buku soalan...
tiba2 pngawas dtg kearah aku lalu mghulurkan sebatang pen dan menyuruh aku sign...
hahaha...

masa menjawab telah pun bermula dgn lafaz BISMILLAHIRAHMANIRAHIM aku mula mnjawab soalan..
no.1 aku masih boleh bernafas tp bila jew masuk no.2,no.3,n0.4,n0.5 dan no.6 aku dahh naik bengangggg!!!!!!!!!
soalan membunuh aku...
ohhhh tidakkkkkk....

aku toleh kiri dan kanan..
ade mcm2 jenis rupa...

jam menunjukkan pukul 4.00pm...
hatiku gelisah kerana x sabar nk kluar dewan dan menJERITTT....

lagi 10 minit masa nak habis...
lagi 5 minit..
lagi 2 minit....
aku dah x boleh nk tahan...
aku pusing ke semua arah dewan...
kwan2 aku tersenyum dan aku faham ape yg ade dlm hati mereka...

"masa menjawab telah pun tamat semua calon d'minta meletakkan pen dan berhenti menulis"

"semua pelajar boleh bersurai skarang"

HHHHHHOOOOOOOOORRRRRREEEEEEYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku bebas....

adib pasang mercun dibawah tangga
BBBBOOOOOOOOOOOOOMMMM!!!!!!

balik asrama dan kemas bj dan dorm...
bye2 kawan..

bye2 TIP2..

Tuesday, August 10, 2010

puasa

selamat berpuasa...teguhkan keimanan mu....

bakso....bakso...

2 hari berturut2 aku n kengkawan mkn bakso....bakso????
alahh,mknan org INdOnesia 2...
bakso kalau d'malaysia d'kenali sbg mee sup/mee celup...
tp bakso diserikan dgn fishball...
best sgt2...
ktowg mkn bakso tanpa mangkuk....
juz buka plastik bakso 2...amik sudu lalu makan...
panassssss dan pedasssssss......
wuhuuuu....
BERPOLOH-POLOH bdn aku....
sampai satu saat...mulut aku nie mmg rasa nk keluarkan api..
hahhhhhhhhhh.......
terima kasih kt anis,fiza,tehah,mimi,ayue n jatul coz tlg belikan bakso...
jadikan ini sbg kenangan kita....
tanpa mangkuk....tapi bersudu....

sakit perut......

ya allah ya rabbi....
ujian hari ini sungguh menguji kesabaran ku....
aku sakit perut sgt...
sakit aku nie mmrlukan tandas utk aku singkirkan sgala yg ada didalam usus aku nie...
tpt jam 3.15p.m,,im home...
akan ttp bila aku take off kasut aku n letakkan kt atas rak kasut aku brjalan 1 lngkah untuk buka gate..
tiba2.....
gate n pintu umah aku kunci...
aku dah laa sakit perut sgt2...
aku menahan sebak....
kenapalah????
adik aku nie x duduk saja kt umah dan tunggu aku balik...
aku dh buntu nk buat apa....
lastly,,,aku ke blakang umah aku dan menangis sambil mengadu pd allah...
"tolonglah aku"....
tp,,,nk buat mcm mana mungkin ada hikmah d'sebalik semua ini....
aku redha dgn segala yg berlaku....

.....adik aku balik.....
aku mmg x thn akhirnya trpaksa singkirkan "its" d'luar rumah....
aku mls nk marah kt adik aku sbb dia pn manusia juga....

selamat datang RAMADHAN ku...

alhamdulillah..syukur kehadrat ilahi krn memanjangkan umur ku,,,insya-allah esk(11.8.2010) semua umat islam diseluruh dunia akn berpuasa...gembiranya aku krn dpt bertemu lg dgn bln ramadhan...
30 hari umat islam akn berpuasa...sepanjang bln yg mulia ayuhlah kita mengejar segala kebaikan dan kerahmatan ALLAH untuk d'jadikan sbg bekalan di hari esk...kita harus tahu tujuan kita berpuasa...bkn sekadar merasai kehidupan org yg miskin malah untuk mendekatkan diri dgn allah swt..bln ramadhan juga dikenali sbg bln al-quran,,,ini kerana pd bln ramadhan al-quran diturunkan kpd nabi muhammad saw...

oleh itu,,,sahutlah cabaran utk khatam al-quran pd bln ramadhan ini...sesungguhnya,,1 huruf al-quran berganda2 ganjarannya....

.........................BACALAH AL-QURAN,,,dekatkan diri kita dgn allah swt.................

Cikgu sharifah(guru sejarah)

salam 1 m'sia,,pada 8.8.2010,aku d'bisikkan dgn suara yg halus,,suara itu mengatakan bhw hari ini adalah hari lahir cikgu sejarah aku...kemudian aku mmberitahu kpd kwn dpn aku mengenai hal ini dan kwn aku tu akan mmberitahu org d'hadapannya sehinggalah satu barisan 2 tahu ttg hal ini..
selepas habis perhimpunan dan ceramah...aku dan kwn2 mncari cikgu sharifah utk mngucapkan selamat hari jadi kpdnya....kami bersalam-salaman sambil mengucup pipi cikgu sharifah...

.........semoga cikgu d'panjangkan umur dan d'murahkan rezeki......
.........doakan kejayaan kami dlm spm nanti sekali gus kejayaan d'dunia dan d'akhirat.....
..............................INSYA-ALLAH..................

Wednesday, August 4, 2010

b'day party ku..

 

 

 

 
alhamdulillah3...syukur sgt2..kerana ALLAH memberi kesempatan kpd aku utk mnyambut hari lahir aku yg ke-17 bersama kawan2 aku...pada hari jumaat(23.7.2010),,aku celebrated b'day kt skolah sbb aku nk sambut ngn kwan2...dowg x mghampakan harapan aku..harapan aku nak dowg mkn smpai habis semua mkanan yg aku bawa menjadi kenyataan sbb mmg licin lahh kek n cream puff yg aku bawa...bagus btol kwn2 aku nie...
Posted by Picasa

Tuesday, August 3, 2010

jale2..

 
on my way to back home...
Posted by Picasa
 
kenangan aku bersama kengkawan di pintu masuk KB MALL,kota bharu..smbil menunggu ckg berborong ktowg bersnap dulu...bkn slalu ktowg nk enjoy cm nie..sebelum kesini ktowg ke uitm machang,,,dgr taklimat n motivasi...best jugop..buat bising dlm bas mmg keje kami....
Posted by Picasa
 
information about me...but my school spellin' was wrong....sek.men.keb.tengku indra petra 2,gua musang,kelantan....
Posted by Picasa

makmal....

salam 1 m'sia...dh 3 hari trial pmr berlangsung dan aku terpaksa berpindah ke makmal bio.adush,,malaz nyer nk naik tangga..aku slalu mengantok.myb makmal 2 x cukup udara segar kot..sbb 2 laa rasa malaz n ngantok jew..tmbahan lagi jika terkena sbjek yg mmg membuai tidow..tp,,aku b'usaha juga utk x tidow lam klaz....

dlm makmal bio(sudut blakang) ade rak pameran...yg dlm rak 2 ade mcm2 m'ngenai pembedahan..samada haiwan ataupun struktur m'nusia....so,bdak kls aku suka laa pegy kt blakang 2...almaklumlah bdak yg berumur 17 thn mestilah dh mtg n nk tahu lbh lnjut lg ttg sesuatu perkara dlm diri m'nusia...so,rak 2 mmg berinfomasi...

Monday, August 2, 2010

 gradin' kt sjkc gua musang....time nie aku fastin'
Posted by Picasa

buktiku...

 

bersama gangsaku....
Posted by Picasa

my happy ending...

31 july 2010....4.30am,,aku bangun solat...pastu warmin' up....
lepas kering peluh,,pegy mandi.....
kuar hotel pegy cari mkn...
order horlick's bean pagi2 buta n roti canai...
roti canai pak cik nie mmg sedap...lembut jew...
huhuhuhu....x lalu nak mkn plak...
so,bungkus jelah....
jln kaki ke dewan putera....
hahahaha...pintu kunci...
so,stay kt luar dewan...
snap2...berlatih2 n warmin' up....
cantik suasana pagi tuu...

***************************************************************
masuk dewan....
chop tmpat duduk...
sepak fkspack kt luar dwn....
wadushhhh...ramai nyerr org yg aku x pernah jumpa...
hai3....smile3.....jew kt dowg 2 sng criter....
menyanyi lagu NEGARAKU....
dgr sir aly bg nasihat...
kembali ke tmpat duduk n prepair...
bout 14...ring B...
gelanggang aku kena sepak...
pang..peng...pung...
sakit nyer dagu aku...
bengkak...
tp x kisah..
sbb aku kn kuat smangat....


****************************klimaks*****************************
naik pentas n trima pingat gangsa...
truthly,,,inilah kali pertama aku dpt pingt utk sparrin'....
wowwwwwwwww...
x sangka nyerr....
alhamdulillah......
balik ke hotel...
kemas baju....
4.30pm bertolak balik....
sebelum tu....
jom ke parkson dlu....
pastu ke pasar siti khadijah....
mkn nasi ayam....
bertolak balik....
ustaz blanja buah binjai n mkn kt MEE kg pek.....


****************************sekian***************************

maaf kalau ade yg kurang....
tangan dh penat nk taip....
salam 1 m'sia

my happy ending...

......................................SAMBUNG LAGI....................................

dah masuk wkt maghrib....aku kan musafir so boleh jamak dan qasar laa solat...
jam 8.30pm,,,aku smpai kt kota bharu tp lum smpai kt hotel lg.....
15-20 min,,aku smpai kt destinasi yg nk dituju iaitu MAN HOTEL(tiada gmbar).....
strategik btol tmpat nie...dkt ngn kedai makan,SHELL n kompleks skolah2...
check in hotel.......
solat n rest kejap....
turun 4 dinner....
hujan lagi r.....
wadush.....
order makanan.....nasi goreng pattaya.....
9.30pm-10.10pm....menunggu makanan smpai,,,
tempias hujan menyebabkan tudung aku rasa damp...
x sangka dpt jumpa ngn gang2 DATO' MAHMUD....
rupa2 nyer dowg pun stay kt hotel yg sama ngn aku...
balik ke hotel....
macam2 laa hal yg terjadi..
lucu n bengang....
adik2 yg nk lawan esok hari rasa gementar....
so,,sempat lg tunjuk demostrasi sparrin' kt dowg...
hehehehehehehehehehhe.....

****************************************

lepak kt atas katil.....
sambil dgr lagu......
entah cm ner bolehh tertidow....
jam berbunyi pun buat x tahu jew...
malazzzzz....n ngantukkkkkk......
yg pnting aku yg 1st bangun pg...
yezzzz.....
mandi n solat....
turun cari mkn...
pastu terus ke dewan putera....
sparring...(bkn aku)


***********************************7.30 pm**************************
balik jln kaki ke hotel.....
aku x lg dok kt bilik 222...
tp dk kt dorm....
masalah teknikal....
10 buah katil,,,,juz 4 org yg tidow...
imagine it....
LUASSSS sangat2....

my happy ending...

........ohh yer,,aku lupa nk cakap yg 2 INDIAN turut bersama aku dlm mpv 2,,smpai kt k.krai ktowg(islam saje) berhenti kt masjid utk solat asar...besar sungguh masjid 2,,kalu aku sorg of course sesat...nasib baek ade jatul,,,tmpat amik wuduk agak jauh ngn tmpat solat..so,,terpaksa jln jauh ckit...

****************after a few minutes***************

kembali ke mpv untuk menuruskan perjalanan kami,,,,,,,,,,,,,,,,,
lagu klasik mengiringi perjalanan.......
fulamakk,,hari yg cukup indah...
smpai kt satu tmpat nie...ada sebuah batu hidup yg d'tmpatkan kt atas sawah padi dan kata ustaz menjadi tmpat org memuja(syirik)....subahanallah,,,manusia sekarang nie,,terlalu taksub dgn kemewahan dunia sehingga sanggup melakukan syirik..

**********************turn to KELANTAN FM************************
dlm journey ktowg juga terselitnya pengajaran dan pendidikan........
tazkirah(dlm kel fm).......
rupa2 nyer byk lg yg aku x fhm ttg perkahwinan nie....
alhamdulillah,,,selepas dgr tazkirah petang bersama ustaz lam radio aku dh fhm sedikit sebanyak ttg masalah rumah tangga...CERAI...RUJUK....
aku juga dh fhm apa itu CINA BUTA...hahahaha
bkn main2 2...
ade d'tanya lam soalan(yo lo ko nie)....

my happy ending...

salam 1 m'sia...alhamdulillah3..syukur sgt2,,mst korg terpinga2 ape bnd laa yg aku nk critekan nie,,,30-31 july 2010..aku mengikuti 1 tournament kt kota bharu.29 july,,jam 4.30pm aku dan jatul bertolak dr gua musang ke kota bharu bersama 4 org lg adik2 yg diiringi oleh ustaz AHMAD SAID..ktowg menaiki MPV ke kota bharu..sambil menunggu ustaz dtg amik,aku d'temani oleh HUJAN RAHMAT(hari hujan),,mungkin hujan yg turun 2 ade kerahmatannya..kenape tdk nyer,,udara pun rasa nyaman kalau hujan turun n x lahh panas sgt..dlm journey hari 2 aku kena dk kt depan wadushh segan nyerr aku...mesti aku x dpt nk tidow nie,,kalu aku tidow buat mulut aku ternganga MALUU r aku...nasib baek mulut aku nie x dk diam asyik dk ckp jew ngn ustaz n kawan2 dlm mpv 2...dlm journey 2 jgk aku rasa bertuah sgt2 coz dpt dgr lagu fav aku....wow,,,HEBAT btol...

sport day 2010...


salam 1 malaysia...hari sukan yg berlangsung selama 2 hari iaitu hari selasa dan khamis....aku ahli rumah MERAH "MEMBARA"...pada mulanya aku juz daftar masuk LONTAR PELURU jew,,,tiba2 nama aku ada kt LOMPAT JAUH,,,dgn perasaan yg kalut dan x terurus aku pergy kt meja urus setia sukan utk confirmkan aku...korg tahu x,,,aku nie x pernah pun masuk acara 2 kena hari 2 aku kena melompat.....aku dh cuba dgn terbaek tapi x berjaya dpt pingat...okey lahhh 2....

******************************************************************
hari pertama mmg memenatkan aku n kwn2 yg lain sbb ktowg nie kan anak dar so,,kena tolong ckg buat air....PENATTT...itulah ayt yg kluar dr mulut ktowg...naik turun tangga pula 2...ahhhh..
bekas x jmpa,senduk pun x jmpa,,,,semua nyer lahhh.....tp ALLAH xkan x tlg aku n kwn2....akhirnye semua p'ralatan nk buat air 2 dh jumpa....MALANGNYER aku n zue kena rotan kt betis pasal x turun ke padang.....ishhh,,,ckg nie...ktowg juz brbincang nk g beli air kt luar..itupun bersama cikgu laa...SAKIT SAJO betis aku.....GERAMMM sangat...

******************************************************************
hari kedua sukan,,,acara yg aku sertai akan berlangsung....cikgu RUMAH MERAH sibuk dk hias khemah.....tiba2,,,acara LOMPAT TINGGI xde org nk sertai,,,so,,ckg pilih aku ler masuk acara 2...aku x pandai lompat laa...so kalah jugak....then,LONTAR PELURU pun aku sertai...alhamdulillah...aku dapat @#$%^*......

*********************************************************************

rumah merah muncul sbg naib juara bg sukan tahun 2010,juara tarik tali,juara khemah tercantik,juara perbarisan....n byk lg....

pembukaan kata

salam semua...ya allah rindu btol kt blog aku nie...lama rase nyerr aku x share kisah2 aku...
bila dh dekat nk exam nie,,aku kenalahh fokus kt buku dlu bwu boleh fakus kt blog...aku rase dh 1 bulan aku x share kisah2 yg terjadi kt aku...dh x sabar2 rase nyer nk bongkarkan segala rahsia......boom boom...

Thursday, June 24, 2010

)

salam..seminggu aku ignored blog nihh,,
sibuk r...aku agak terkilan bila aku x dpt dok top 10 wkt ranking lam kls & sluruh tingkatan 5..
ya allah,,,sedih giler...kdg2 aku rasa aku nak give up jew...mlz nak usaha2..huhuhu...

Tuesday, June 15, 2010

memori di penang



bulan 3..

bulan 3 yg lepas aku joined satu tournament kt penang...
amat seronok,,
sbb dpt ramai kawan,,
mula2 mmg r rasa janggal tp bila kite dh sekepala ngn dowh 2,,
ia mmg baguss..
sir pun pesan suruh bergaul antara satu sama yg lain,,
banyak kenangan ngn team sara nie,,
aku puas hati sbb aku boleh pegy tmpat yg aku x pernahh pegy..
hahahaha,,,
pluang yg bagus,,,
waktu tournament 2...
agak tertekan sebab aku kena lawan ngn bdak sara jgak....
x berbalaoi...
patah semangat aku untuk berjuang...
arghhhh....
kenapalahh jumpa ngn sara???
waktu sparrin' 2 aku rasa mcm main2 jew
sbb tulahh aku kalah...
aku rela jew diri aku disepak..
main3...
bila tgok owg laen menang..
rase ler jgak kejelesan 2...
huhuhu....
diriku yg sgt tolol..
lagipun,,kak fizah kata aku x ckup stamina...
tq lah kt kak fizah sbb jd coach aku time 2...

oral dialog..


kertas oral aku n jatul,,,thanks jatul coz memilih sy...
jatul sorang yg terer BI,,aku??rendah ckit dari dia...hehehe...

pertunangan aunt aku


kecewa

taekwondo3...sukma kt MELAKA dah pun bermula..hari pertama berlangsung sukan yg aku minat x dpt aku saksikan sbb dok kt skolah...so,,rasa kecewa teramat sangat...cari kt you tube xde lagi..isshh,,awatlah awal sangat perlawanan 2 berlangsung,,,lain kali 2gu lahh aku holiday..so??sape yg rugi??aku jugakk yg rugi..ku fikirlahh sendiri..bukan Lu ek..tp ku..

pesan umi..

pagi2 lagi umi aku dah pesan jgn maen ternet,,tp aku maen gak,,hehehe,,
nak buat cam ner lagi dah aku nak maen aku kena lahh maen,,kalu x x senang duduk aku dibuatnyer
sorry yerr umi...umi aku suruh buat latihan sama omwork...tp aku kan tgah blogging nie
mesti makan masa yg panjang u2k aku log out....tp aku dah janji ngn diri aku,,aku akan siapkan semua omwork...

pantas nyerr masa

bila aku bkak blog salmiza
dendangan lagu "pergi"
dari aizat..
membuatkan aku terkenang
akn zaman aku kanak2
aku rasakan baru smalam
aku disuap dan disusukan..
ohh tuhan sungguh pantas
masa yg berlalu..
aku rindukan kehidupan aku yg dahulu
.....................................
hidup penuh dgn kasih sayang...
penuh belaian
penuh senyuman
tiada kemarahan
tiada kesedihan
tapi aku sedar
aku tdk akan pernah terus menjadi seorang kanak2
hidup tanpa kematangan
tidak membawa makna apa2...
mungkin segala yg terjadi akan ada hasil nyer..
tp kita je yg x tahu..

add mate ooii..

hai3...aku hampir lupa sal proojekk add math,,,
giler skejap nak siapkan projek add math nie,,
nape x nyerr,,susahh beb...
tp,,aku kan ade kawan
kawan aku lahh yg byk mmbantu aku
thanks to everyone...
kump. kami bernama woopateehh..
mmg pelik
aku pun xtau ape mksud nyerr
aku maen hentam ajer
1st day,,aku x join dowg coz aku kt kg..
2nd day and 3rd day
aku bersama wopateehh..
tehah and jatul
boleh dikatakan as penyelamat ktowg
dowg usaha pegy tny ckg tusyen dowg
xper laa..
lg pun dowh 2 dah jatuh hati kat ckg 2..
ntah nama ape..
akhir nyer..
ktowg dah selesai berbincang
cuma x berbentuk folio lagi..

cuti yg membosankan

hai semua...cuti dah nak habis tp aku masih lg x menyiapkan omwork yg ckg bagi..
adoiii..mcm mana nie???aku bkn nyerr xdek mood tp selalu diganggu oleh anasir2 jahat,,nak tgok tv lah,,nak mkn lah,nak tulis blog lah...mcm2 lahh...tp xper aku akn siapkan omwork aku 2 dlm masa 4 hari....cabaran niee....kalau aku dpt siap maknanyerr aku berjaya...tp jika sebaliknya aku kena rotan lahh bila skolah dh dibuka...siapkan tgn..akaun ckg suruh buat 320 soklan...
tp aku x rasa pom 320 2 as beban tp ujian u2k aku supaya aku lebih tabah dan sabar..

amarah..

gaduh..gaduh..gaduh..
macam2 hal lahh aku nie..dgn adeq pun nk gaduh..
td kan hujan,,waktu 2 aku tgh tidor,,
kain jemuran x angkat lg,,
aku igt adeq aku dh angkat..ape!!!
dia tgh tgk tv..
aku pun ape lagi bangun ttp jendela,,
pegy marah kt dia,,
pastu amik bakul kain pegy angkat kain..
sambil mulut murai aku nie berletir2..
dia pun mrh gak kt aku,,
dia mrh sbb dia x tahu knp aku mrh kt dia...
yelahh,,,dia pun tahu nak marah,,bukan aku jee
sorry yer adeq ....

kelas BIOLOGY

selama 3 hari aku mengikuti kelas tambahan BIOLOGY,,aku rasa selesa sebab dpt jumpa kawan2 aku,,maklumlah selama seminggu x jumpa..dan ade jugak kawan2 aku yg sekelas ngn aku waktu tadika,,darjah 1,darjah 2 dan lain2,,alhamdulillah,,dowg okey ajew..walaupun dowg 2 dtg dari MRSM,,skolah ZAINAB,,dan skolah agama..tapi dowg x sombong malah tdk mendahului plajar2 TIP2...hari pertama mmg aku rasa berdebar coz terfikir apelahh yg akn terjadi hari pertama klas tmbahan,,almaklumlahkan exam baru lepas,,so,,cikgu nak bagi krtas periksa pd ktowg,,alamakk..takut ooi..kdg2 2 terselit gak prasaan malu..yelah aku nie bkn nyer pandai sangat..sebab 2 lahh rase malu...sedihh nyer aku rase coz bio aku gagal..x lulus..bila aku tgok p1 & p2 ok jew..tp p3 aku plak yg buat kacau..ishh..tgok kwn2 sbelah semua lulus..aku rasakan diri aku begitu rendah sekali,,YA ALLAH kenapalah kau berikan aku ujian yg sebegini??aku dah x sanggup lagi dah tgok result aku nie..so,,cikgu Rusihan cakap jgn rasa rendah diri,,xpe banyak lg masa,,yg pasti SPM 2 awk dpt cemerlang....bila dengar cikgu ckp mcm 2..hahhh lega ckit...and aku dah bersemangat u2k study,,so,,cikgu teruskan pmbelajaran,,berbincang krtas priksa bio...sambil mmbetulkan jawapan yg salah..aku bnding plak dgn jwpn yg aku telah buat..seakan-akan sama tp x sama...wadushh,,rugi btol..bila time semak krtas 3 plak aku malu2 nak tunjuk krtas aku...tp aku puas hatilah dgn hasil kputusan 2...aku x hafal pon ape yg ckgu suruh aku hafal sbb 2 lahh aku down kt p3..

Monday, June 7, 2010

majlis pertunangan...

frust r..
aku xdpt bersama mak sdara aku
waktu dy bertunang...
coz aku ade claz..
sediiihh sgt2...
alhamdulillah
semuanya slamt...
insya allah...
majlis kahwin dowg aku hadir...
arap2 xde ape2 masalah..

penattt...

hahhh...
penat gilerr ari nie...
almaklumlah aku kan cuti 2 minggu..
so,,umi aku dh bg tugas siap2 kt aku..
pg sampailah tgh hari..
aku dok kemas rumah..
termasuklah mnyapu,,bsuh bj,,,lipat kaen...
fuhhhh..
peeeeeeeeeeenattttttttttttttt
bila time makan plak
aku kena masak laaa..
tp nasib baek adeq aku ade
leh bantu aku...

Saturday, June 5, 2010

?????

taekwondo...
taekwondo...
taekwondo...
+
belajar.....
belajar.....
belajar.....
=
????

piolo pascual


artis filipina...
ensemm gilerr..
dy seorang pelakon & penyanyi...
SHE WOLF...
drama lakonannya...
kalu nak tengok dy...
setiap hari isnin-khamis
kul 3.00 p.m-4.00 p.m
only on tv3..
nak dengar lagu dy plak...
bkak jew you tube tuu
and taip...piolo pascual-one more chance
then klik search...
tuu baru 1 lagu...
bila u all dh jumpa page piolo..
fuhhh...banyak lg lagu dy....

kenduri kahwin...

wowww...
musim cuti dh tiba,,jemputan kahwin pun bnyak
adooii
kenyang lerr aku..
hari nie pegy makn gulai kt umah cik aziz..
kahwin anak sulung dia..
TAHNIAHH..
dpt menantu lahh katakan
senyuum memanjang...

bad mood...

hai...gua bad mood r ari niee,
nie semua gara2 adeQ aku r...
dy rampas kipas angin..
time 2 aku panas...
adoooii...
aku bergusti ngn adeQ aku skejap...
arrgghhh...
biasalah,,
adeQ bradik kan...
aku x bercakap sampailah kat GM...
huhh..ayah aku blanja minum air kelapa GELASS BESARR..
depan SHELL tuu(kat GM)...
baru legooo...fuhhhh....


Thursday, June 3, 2010

heartbroken

kecewanya aku....huhuhu...
markah exam down arr....
sedihnyeerrr...
kawan2 aku smua nyerr okay..
aku jer yg x ok..
kecewa3...

Thursday, May 20, 2010

hari guru

hari guru telah berlalu dengan jayanya..16.5.10...sekali lagi aku berpeluang u2k
meraikan hari guru peringkat skolah....
syukur alhamdulillah...segala yg dirancang semua berjalan dgn lancar...
aku tak sangka sangat...hari guru tahun ini merupakan
yg paling meriah dan bermakna...
kenapa???
semua guru telah merancang program dgn baik sekali...
aktiviti pun banyak....
seperti yg dijanjikan 5 sc akan perform pada hari guru nie...
finally...we did it..
x sangka btol ramai yg suka dgn prsembahan ktowg....alhamdulillah sgt2..
but,,ktowg tukar lagu pd saat2 akhir...
I GO & TIP2...
ktowg pnyer lagu ari 2...

Friday, May 7, 2010

jumaat...

hari ini hari jumaat dan seperti biasalah
aku akan bgn pg u2k siap2..
ke sekolah..
extra class...sejarah & add math..
boleh tahan lahh...
belajar...
ade yg faham...
ade yg aku x dpt nak tangkap masuk ke dalam otak aku...
huhuhu...
jgn putus asa...
teruskan usaha...

Thursday, May 6, 2010

aku niee...

hak3...dok taip blog..tiba2 teringaat kat uniforn taekwondo..
aku x basuh lagi..
kwang3...
1 keje plak aku kena naik & turun tangga..
pukul 11.00pm..
aku turun ler g basuh uniform tkd..
hahaha..

latihan menyanyi..

hari ini[060510],,aku bersama bdak2 klas aku[5 sains],,berlatih menyanyi bersama guru BI..
mula2 nyanyi ramai2...lepas 2 tcher cakap nak tgk kekuatan suara seseorang then tcher suruh nyanyi sorang2...fulammak,,baeeek punyer!!!!!
semua nervous...tp control jew...
ktowg dibahagi kpd 3 baris...aku kena dok kt baris blakang sebabnyeer
suara aku yg boleh tahan....kena cover suara2 kwn2 yg lunakkk2..hak2..
ktowg kena perform lahh...
I GO & I HAVE A DREAM...
menjadi lagu pilihan ktowg...
yeleer,,nie kan last year ktowg kt TIP2 tuu...
ALL THE TO ALL OF US...

Thursday, April 29, 2010

lagu bahasa jiwa bangsa

GUNAKANLAH BAHASA
KEBANGSAAN KITA...
MARILAH AMALKAN RAMAI-RAMAI
BAHASALAH MENYATUKAN
KITA SEMUA.......
YAKINLAH BAHASA JIWA BANGSA
MARILAH MARILAH RAKYAT SEMUA
BUKTIKAN TAAT SETIA DENGAN SATU
BAHASA
MAJU BANGSA MAJU NEGARA..
MEGAHKAN BAHASA KITA....
BAHASA JIWA BANGSA!!!!!!!

jom fahami seJarah!!!!!

CIRI-CIRI UTAMA SISTEM PEMERINTAHAN DEMOKRASI BERPARLIMEN....

  1. perlembagaan
  2. raja berperlembagaan
  3. parlimen
  4. pilihan raya
  5. kuasa pemerintahan
  6. parti-parti politik
  7. kebebasan asasi

jom fahami seJarah!!!!!

FAKTOR-FAKTOR PEMBENTUKAN PERSEKUTUAN TANAH MELAYU
  1. ketegasan orang melayu membantah malayan union
  2. perpaduan orang melayu daripada semua golongan
  3. UMNO tidak menuntut kemerdekaan
  4. gesaan piagam atlantik 1945
  5. sokongan bekas pegawai-pegawai British
  6. sokongan pegawai-pegawai tinggi British
  7. sikap orang melayu yang sederhana

jom fahami seJarah!!!!!

FAKTOR-FAKTOR PEMANGKIN NASIONALISME....

  • perkembangan sistem pendidikan
  • dasar British
  • pendudukan Jepun
  • penguasaan parti komunis malaya
  • kemunculan mesin cetak
  • gerakan pan-islamisme sedunia
  • kesedaran politik serantau
  • pengenalan sistem politik barat

jom fahami seJarah!!!!!

FAKTOR-FAKTOR IMPERIALISME BARAT...

  1. revolusi perindustrian
  2. kekayaan bahan mentah
  3. sistem pengangkutan dan perhubungan
  4. beban orang putih dan tugas menyebarkan tamadun
  5. persaingan kuasa-kuasa barat

Tuesday, April 6, 2010

kata semangat

"di dalam dunia ini,cuma kita berupaya mengubah diri kita.setiap masalah berpunca daripada diri kita sendiri dan kita yang perlu menyelesaikannya,segala kehebatan sudah ada dalam diri kita cuma sekadar menanti untuk diserlahkan"

Friday, April 2, 2010

SEDIH....SEDIH....SEDIH....
ya allah,,meNgapa begitu berat cubaan dan dugaan mu ke atas ku
meNgapa aku tidak seperti orang lain???
disaat mereka ketawa...
aku disini menangis kesedihan...
disaat mereka bebas..
aku disini terkuruNg...
disaat mereka menjerit kegembiraan
tapi aku disini meNjerit keraNa kedukaan...
disaat mereka bisa terbang
tapi aku disini tidak bisa lakukan apa-apa...
disaat mereka menuju ke arah kejayaan
tapi aku masih mencari-cari siapa aku yg sebenarnya...
disaat mereka mendapat pujian..
aku disini mendapat sindiran...

YA-ALLAH.......
adakah aku ini layak berada di bumi mu ini?
adakah aku layak bergelar hamba mu yg beriman?
adakah aku layak untuk melihat sYurga-MU?

ATAU.....
aku hanYa sekadar hamba mu yg hina????

Monday, March 15, 2010

keputusan spm baru-baru ini


our memoRy...



ceRitera hiDup. . 5 saiNs 2010




last day ustaz...


pada 11 mac 2010....
seorang guru agama sekolah aku telah berpindah ke Bachok..
dan beliau juga mengajar kelas aku...
kelucuan dan ilmu dikongsi bersama..
perasaan sedih menghimpit diri ku...
bagi pelajar yang tidak mengenali beliau memang rugi kerana
beliau seorang yang simple dan rajin....
setiap kali majlis besar2 diadakan beliaulah yang tersibuk....
jasa dan ilmu yang ustaz curahkan kepada kami..
akan dikenang sepanjang hayat kami...

spm 2010....watch out

SPM 2010...
semoga rezeki menyebelahi aku
semoga cita-cita aku tercapai
semoga aku berjaya pada masa akan datang
semoga dorongan & semangat terus menghangatkan diri ku ini....

see u pinang..


pada 27 & 28 mac 2010 ini keLab SARA Taekwondo dijemput untuk menyertai satu pertandingan(spaRRing) di puLau PinaNg....bunYinya seronok kan??aku turut mengikuti pertandingan ini kerana bagi aku apa salahnya untuk menambahkan pengaLaman dalam hidup lebih-lebih lagi dalam taekwondo...tak semua orang dapat peLuang macam aku...waLaupun aku sedar yang aku nie taklah sehebat mana pun...masih amatur dalam spaRRing nie...tapi sebagai peserta yang mewakili kelab SARA dan sekolah TIP2 aku akan cuba lakukan yang terbaik dan sepakan yang POWER...apa yang penting restu ummi dan ayah aku...kerana doa mereka yang menentukan kejayaan aku dalam pertandingan nanti...kalau tak disebabkan oleh mereka mungkin aku tak kenal taekwondo dan tak akan tahu apa-apa tentang sparring...

1maLaysia

kemeriahan dikongsi bersama....
walaupun berbeza dari segi warna kulit dan agama akan tetapi konsep 1 maLaysia tetap diutamakan....jangan jadikan perbezaan sebagai alasan untuk tidak meNgenaLi antara satu sama yang lain...gambar ini diambil sewaktu menghadiri jemputan sahabat nenek ku...yg menyambut TAHUN BARU CINA.....semoga tahun harimau ini kita semua dibekalkan dengan keberanian dan semangat yang kental untuk menempuh hari-hari sukar dalam hidup kita....TERIMA KASIH DAUN KELADI.....

Monday, February 15, 2010

assalamualaikum???
wah!!!lama rasanya aku tak lawat blog aku nie
busy lah skrang nih....
homework!!!everytime...
adoi,,,tapi yelah aku nak wat cm ner lg dah tugas aku as a student
itu pun dah kira bertuah dah tuh...
coz cikgu2 skolah aku sudi bg homework...
even,dowg tahu yg plajar2 dowg 2 pmalas...
hak3!!!!
nevermind lah,,,
asalkan kteowg berjaya!!!!

Friday, February 5, 2010

taekwondo dan aku.....PART 1


kelab sara taekwondo!!!!!merupakan sebuah kelab seni mempertahankan diri yg tersohar di kelantan malah seluruh Malaysia...kelab ini jugalah yg memperkenalkan aku dengan cara tendangan dan pukulan yg betul dan tepat..sebelum ini aku memandang sukan ini sekadar sukan yg memenatkan dan membazirkan wang...tapi aku silap BESAR..justeru aku sedar dan bangun dari lamunan aku selama ini...tingkatan 3 aku mula melibatkan diri ku dalam kelab sara taekwondo...memang penat!!!dan aku seperti orang yg dungu hanya melihat dan ketawa apabila melihat senior2 sedang warming up..hari pertama yg melucukan dan menyeksakan...aku pergi dengan memakai baju kedua sekolah iaitu baju pj,seluar trek dan berkasut sukan...hak3!!!dah lah berpakaian sedemikian rupa sampai kat sekolah pulak lewat...sampai2 ajew tengok senior dok warming up dan aku mulalah menggelabah..pelik jew dowg nie tgk aku,,,org lain pakai slipar aku pakai kasut...ayoyo!!aku terus tanggalkan kasut aku dan masuk barisan untuk ikut serta dalam warming up...aku tercari2 manalah kawan2 aku yg nak join taekwondo nie????tiba2 ieka datang,,,fuh lega babe kawan datang...cari lagi kawan yg sorang lagi nie,farhah namanya,,,tunggu punya tunggu tak datang2...never mindlah,maybe next week kot dia masuk...so,muncullah org kuat sara iaitu SIR MANIMARAN memberi arahan supaya ahli2 baru bergerak ketempat lain(tempat yg telah ditetapkan),,so bergerak kita ketempat tersebut...dan seorang jurulatih yg agak muda nie memperkenalkan diri katanya ALY..betullah tu maybe dia keturunan cina kot sebabnya muka dia mmg macam cina...never mind,,,dan senior2 yg lain juga turut memperkenalkan diri mereka...kemudian,,kami yg junior nie diajar basic white belt...mula2 belajar mmg tak faham....nak sebut pun susah,,,berbelit2 lidah nak sebut pergerakan dlm basic...hari demi hari,minggu demi minggu,bulan demi bulan,,aku dah terbiasa dgn keadaan ini so,aku tak kekok lagi....pertama kali dalam hidup aku nak grading...mmg mendebarkan kerana aku tak tahu apa2 ttg grading alah bak kata org tak ada pengalaman....alhamdulillah aku boleh naik yellow belt...