more than words

Friday, December 31, 2010

You - Nur Jannah Alia

"........."

salam...
mulakan tahun baru dgn sabda Rasulullah S.A.W

"perintahkan kebaikan meskipun kamu tidak mengamalkannya dan larangkan kemungkaran walaupun kamu tidak menjauhi seluruhnya"

2011...

bismillahirahmanirahim...
segal puji untuk-NYA..
salam..

akhirnya..
2011 telah tiba dan muncul...
kalau di KL mungkin ada sambutan tahun baru..
tapi,,,
di gua musang hanya bunyi titisan2 hujan yg turun...
tidak mengapa asalkan kita semua berpeluang untuk bersama tahun baru..

apabila tahun baru tiba..
apa yg anda fikirkan????
AZAM tahun baru???

hahaha....
azam??
penting ke azam tu??
sejauh mana azam dapat membantu kita untuk terus berada di hadapan dalam pelbagai bidang??

walau apa pun azam anda biarkan ia menjadi RAHSIA...
apa yg penting biar cita2 anda dapat dicapai dengan azam anda itu...

all the best malaysians....

30 minit lagi nak masuk tahun baru....

salam...
subhanallah..
allahuakhbar....
lailahailallah...

sesungguhnya tiada daya dan tiada kuasa selain dari kuasa allah s.w.t
beberapa minit sahaja lagi...
2010 akan pergi...dan
2011 akan menjelma...

huh..
entah berapa banyak amalan yg aku lakukan dalam tahun 2010 ini...
entah berapa banyak dosa yg aku lakukan dalam tahun ini...
aku sendiri pun tidak tahu berapa banyak dosa yg telah aku lakukan...
apa yg pasti hanya tuhan sahaja yg tahu segala-segalanya tentang aku...

apa yg menjadi harapanku,,,
semoga allah murahkan rezeki aku,,keluargaku,,rakan-rakanku serta seluruh rakyat malaysia...

jangan lupa WAWASAN 2020...
semakin hampir...
bantulah pemimpin kita demi merialisasikan wawasan 2010...


selamat tinggal tahun yg penuh memori....
selamat datang tahun baru...

kpp...

salam..
31/12/2010..
tarikh akhir bg tahun ini...
dan hari ini juga merupakan kali pertama aku di bengkel..
why bengkel???

nak amik lesen motorkar dan motorsikal...
hahaha..
mimpi ke...

insya-allah..
hari selasa (4/1/2011)
aku akan menduduki ujian undang2...

Thursday, December 30, 2010

port klang....

salam..
ahad,26/12/2010...

pagi2 lagi..
umi dan mak long berbincang nak buat nasi KERABU...
sebab ayah teh dan famili nak datang umah..

ayah teh sampai...
terus makan nasi kerabu...
lepas makan

ayah teh dan mak long berbincang nak pergi ke port klang..
aku ingatkan dowg ni main2..
wt x tahu jelah...

lepas tu mak long cakap..
"pergi siap2 jap lg kite nak g jln2 kt port klang"...
"ehh,,betul ke mak long nieee"????

aku cepat2 siap...
sambil tunggu umi,ayah dan mak sdara aku balik dari ECONSAVE...

jam menunjukkan pukul 5.00 petang...
masuk kereta semua...

seperti biasalah my aunty yg drived...
first time pergi kt port klang...
cukup seronok...

malangnya,,
hari hujan..
nk seronok terhalang..
tapi ALLAH hentikan hujan buat sementara...
alhamdulillah...
jom bergambar...

sampai satu sudut..
sekumpulan orang asing sedang berkumpul dan menyanyi sambil menari..
fuyoo...
rupa-rupanya itu perjumpaan mereka bersama ketua mereka...

nie foto kt port klang..
<

/a>

Tuesday, December 28, 2010

went to paya jaras,selangor

salam..
25/12/2010..
aku n famili ke rumah saudara ayah aku...
sdara ku jugak...

time tu mok yah jadi driver..
chayalahhh...
baru beberapa bulan kt selangor dah pro dah bawak kereta dlm keadaan yg busy tu..

sampai kat rumah sdara kite...
wow...
dowg sedang berBBQ....
langkah kanan kami semua...

syukur...
boleh makan ayam bakar....
famili dowg cakap..
"nie acara tahunan keluarga kami"..
owhhh...
gud idea...

sebenarnya...
mak long n umi aku rancang nak berBBQ pada hari tu jugak tp pak long kerja..
so,,cancel...

apa2 pun ten-Q kat pak cik JALI n family coz layan ktowg dgn baik...
nice BBQ...

jom ke I-CITY SHAH ALAM..

salam...
belum habis penat lagi...
pak long ajak pergi ke ICT...

malam tu jugak...
aku n my big family..
pergi I-CITY...

"cepat siap"
kita nak pergi tengok lampu...
almaklumlahhh malam tu kan malam X'mas...

masuk-masuk...
nasib baik MPV...
kalu x aku dh kena tinggal...
yelahh..ayah aku x biasa dgn suasana kt SHAH ALAM tu..
BUSYYYYY.....
so,,just guna satu kereta jer pergi ke ICT tu...

sesak giler...
jalan masuk ke ict tu...
RM10 sebuah kereta...
bayar...bayar...
baru boleh park kereta...

huhh..
nasib baik tempat letak kereta belum penuh lagi...
letak sini jelahhh....

jommm..
nk tengok lampu yg berteknologi...

snap first...
amazing...
arts..
everything there...




sampai kt gerai kecil2...
banyak giler lampu..
cantiknyerr...

"pilih2 nok hok mano"
mok yah blanja...
LOVE LAMP...
RM5 setiap satu...


jalan lagiii..
beli cincin berlampu..
tiga sepuluh..
pilih3...
giliran bapak gue pulak blanja..
2 jam lagi X'MAS nk tiba..

suasana yg bising lagi sesak tu menyebabkan aku rasa nk balik..
cepatlahh...
nak balik nie...

lega rasanya bila dapat kuar drpd gerai lampu2 tu...
rambang mata aku...
biru jadi merah,,merah jadi pink...

chinese n indian masing2 dah amik tempat utk sambut X'MAS..
biarlah mereka bergembira...

umi call cakap dah nk balik...
hohoho...tunggulah dulu...
aku dh menggelabahhh..
nasib baik ayah,mok yah,spupu,n adik2 aku ada bersama aku..
kalau x menangis aku kt ICT....


snap dulu guys...



oklahh..
ICT selamat tinggal...
nice n greatt place...
see u again...
love u...

Mulanya Di Sini

went to puncak alam..

salam..
24/12/2010
alhamdulillah kputusan utk pergi umah mak long kat puncak alam,selangor jd kenyataan....
my umi n my ayah decided utk ke selangor hari jumaat...
pada awalnya aku ingat dah x jd sebab umi aku x dpt cuti...
kalau mintak cuti pun ditolak...

tapi,,allah maha kaya..
cuti umiku diluluskan...
hooreyyy....boleh g umah mak long...

pagi jumaat...
pukul 6.30 pagi aku bangun....
siap2...
baju x simpan lagi dalam beg...
ishhh...
cepat2 aku susun bj n masukkan ke dalam beg...
kena cepat2 takut ayah gue marah...

aku turun kt dapur tengok ada baju yg belum kering..
almaklumlah hujan memanjang...
umi aku suruh sangkut2 kat kerusi...


lebih kurang pukul 9.30 pagi...
aku bertolak ke selangor dari gua musang..
BISMILAHIRRAHMANIRAHIM...semoga ALLAH selamatkan perjalanan kami...

aku berhenti di kedai makan kat pahang untuk makan pagi...
tengok menu...
emmm...
nasi goreng jer ade..
nasi goreng pun nasi gorenglahh..
asalkan kenyangggg...
order nasi goreng ngan ayam goreng..
milo panas...

oklah...
tQ..kedai makan ...

sambung perjalanan...
sampai kat tol karak..
bayar tol dulu..
tq jurutol...

terus...
sampai kat hentian sempah...
singgah kt petrol station...
biasalahhh...
TOILET...

jln yg berpusing2 kt kl tu menyebabkan pemandu pening..
SALAH JALAN beb...
uiisshh...
nak tergelak pon ada...
nk ke KL tp masuk lorong ke KUANTAN..
cepat2 ayahku patah balik...

go..go..go..
tol gombak..
RM5..
tQ jurutol...

lepas tol tunggu mak long daatang ambik...
setengah jam jugak tunggu mak long...
yelahh...
ayahku x tahu jln nk ke puncak alm tu..
almaklumlah..
mak long aku baru pindah...

yeyeh..
mak long dah sampai...
follow EXORA...
hampir berjam2...
nak ke puncak alam tuu...

akhirnya...
selamat sampai di puncak alam...
rehatlah dulu...

Thursday, December 23, 2010

nak amik lesen memandu???

salam....
tahun depan dah masuk 18 tahun..
kalau amik lesen memandu pun ok jugak ni..
lagipun,,xde buat ape2 sekarang..
kwn2 aku yg lain dh kerja dh sekarang..
aku masih lagi di rumah..
hahahaha...
relax...
insya-allah...kalau ade rezeki aku nak amik lesen...
bolehlah pergi melawat kawan2 aku kalau dah dpt lesen..
harap2 allah permudahkan urusan aku...

Wednesday, December 22, 2010

Indigo - Istimewa

peRdaNa MenTeRi MALAYSIA. . .






Rahasia Perempuan - Ari Lasso

Alexa - Jangan Kau Lepas with lyrics .

SOFAZ-DAN BILA ESOK

tudung ekspres sirna music video astro prima thursday 9.30 pm malaysia

Hafiz, Akim, Aril & Anith - Kau Ku Temu (lirik)

bukan diriku..

selepas drama cinta kirana...
kini drama BUKAN DIRIKU pula yg mengambil tempat di astro ria jam 6.30pm-7.30pm
aku nak tahu sngat ending cerita tu..
sbb cerita tu dh buat aku pening...

RIO,ARIEL,AYLA dan RHEA...
tu antara watak dlm drama tu..

ceritanya bermula apabila rio mmberitahu ayla yg dia akn tunggu ayla di taman..
rio dan ayla saling cinta mencintai ttp rio terlalu sibuk dgn kerjanya sehingga tiada masa utk dia dan ayla bersama..
pada masa yg sama boss tmpat dowg bekerja iaitu ariel juga meminati ayla...
ariel seorang yg busuk hati...
segala kerja yg rio buat tdak akn pernah betul dihatinya..
sehinggalah dia mengambil keputusan utk membunuh rio(rasanyalahh)

ariel ke taman dgn kereta sportnya tu..
memecut laju dan merempuh rio...
rio mati dan ariel koma..

roh rio tidak tenang...
kerna dia ingin meluahkan isi hatinya kpd ayla..
yg dia cinta akan ayla..

seorang nurse boleh melihat roh rio dan mmbantu rio utk memasuki kedalam tubuh ariel..
sekarang rio telah menguasai minda ariel...
ariel kini bkn spt dahulu lg..
dia berubah gara2 roh rio yg mengawal dirinya..

kalau nak tahu cerita ini dgn lebih lanjut jom tonton BUKAN DIRIKU...

Mawi - Menanti Hikmah [OST Seruan Pulau Nami]

hari ini...

23/12/2010....
kputusan pmr keluar...
aku tringat kenangan aku waktu pmr dahulu..2 tahun lepas
saat itu,,hati aku berdegup kencang...
hanya allah yg tahu...
sampai disekolah..
result belum dikeluarkan oleh pihak skolah..
dowg kata pukul 10 lebih baru kluar..
aku n mak sdara aku pergi ke kedai dulu sbb nenek aku kirim beli barang niaga

huh,,lega ckit..
lepas beli barang..
pergi ke skolah balik..
dupp..dupp..dupp..dupp
jantungku berdegup kencang....

sampai di sekolah...
suara tangisan..
suara jeritan..
mcm2 suara ada..
lagilah berdebar hati aku ni..
saat itu aku just tawakal...

aku ditemani oleh mak sdara aku..
masuk ke kelas...
suasana kelas suram sbb semua takut nak pegang result sendiri..
aku tabahkan diri pergi ke meja cikgu...
dupp..dupp..dupp..dupp
ya allah tenangkanlah hatiku ini...

cikgu membelek helaian result satu persatu..
bila tiba nama aku..
ya allah nama aku tu..
cikgu amik n beri kt aku..
aku tgok n kira brapa biji A yg aku dapat..
saat itu mata aku kabur kerna dilitupi oleh air mata jernih..

aku menangis..
semua memandang aku dgn pandangan yg aneh...
aku peluk mak sdara aku...

cikgu aku minta result aku..
"tahniah.."
aku terharu...
kawan2 aku tny aku dpt brapa aku tunjuk "give me 5"

aku mmg x menduga keputusan itu berlaku...
syukur3..
rezeki allah swt..

so,,sbg hambanya kita usaha sepenuhnya dan tawakal...
insyaallah,,allah akan bantu kita...

Tuesday, December 21, 2010

cantiknya bertudung

salam..

bila saya berbicara pasal berjilbab..
apa yg ada dlm fikiran anda????
hipokrit??
sudah tentu tidak..
tp,,ada sesetengah umat manusia di malaysia ni
mengatakan orang yg berjilbab adalah hipokrit...

kenapa ya dia mengatakan org yg berjilbab ini hipokrit??
jom bincang???

ape nk buat??

salam..
lepas spm aku dh jd mcm bdak yg baru lahir..
x tahu arah tuju..
dk lepak kt umah
makan n tidor...
pastu tgok2 fb..
pastu tgok u tube..

nak keje..
parents x bagi woo...
lagipun aku x minat sangat kerja..
hehehe...

kalu tolong org bolehlahh
tp nk cari duit sendiri belum ready lg r..
takut nanti..
bila dh pegang duit sendiri..
aku dh x minat nk blajar...

so,,xper aku juz dok kt umah..
isi lebih banyak pengetahuan...
dan apa yg plg penting...
aku nk memahami al-quran...
sekadar baca masih belum cukup...

kuatkan semangat hambamu ini YA-ALLAH..

Monday, December 20, 2010

sepanjang spm..

spanjang spm berlangsung aku tinggal di asrama...
sebenarnya kputusan nk tinggal di asrama adalah di luar plan aku...
aku ni x pernah tggal kt asrama..

kawan2 aku semuanya dah tggal kt asrama..
juz aku dan tehah jew yg blum check in hostel lg..
keputusan nk tggal kt asrama mmg buat aku jd giler..

sewaktu ckg zainah buat annoucement...
aku dh menggelabah ape x nyer,,
aku takut nama aku kena panggil...
aku menangis..

tp,,mungkin ada hikmah knp aku ditakdirkan utk tggal di asrama...
akhirnya...
aku redha utk masuk asrama...

lepas raya haji...
hari ahad..
aku bersedia utk ke asrama..
prasaan mnjadi kacau baur...
nak g or x...
tp aku ttp pergi...

smpai diasrama sekolah..
bila lihat muka kwan2 terus aku rasa magic...
happy giler....
sakit mulut aku tiba2 hilang...
ishh2..

kantin asrama x sediakn mknan..
so,,aku call umi aku..
then,,umi aku bawa nasi,,gulai kawah n ayam goreng cukup utk 10 org mkn...
aku n the gang berjamu selera...

keesokan hari ramai yg sakit perut..
nani smpai ke hospital gara2 skit prut..
huhh..
nasib baik xder ape2...

bye..bye..bye..spm

9.12.2010,,semua plajar 5 sains TIP2 menduduki pperiksaan akaun kertas 1 dan 2...maklum saja hari akhir exam spm mood nk horeyy terkobar2 dlm jiwa stiap org...huhuhu...lbih kurang pukul 11.00am kami masuk ke dewan tp sbelum 2 cikgu norizan turut mmberi semangat kpd kami wlaupun musim cuti tlah bermula...aku dan kawan2 brsalam salaman dgn ckg...

suara ketua pengawas iaitu ckg FAKARUDDIN...kedengaran,,beliau memanggil pelajar2 akaun utk masuk ke dalam dewan...

kertas 1 akaun diagihkan....

"jangan buka buku soalan sehingga diberitahu"
ketua pengawas mmbaca arahan dan "sila semak muka surat buku soalan anda"

"pelajar2 boleh mula menjawab sekarang"
aku jawab soalan 1 hingga 40 dgn prasaan yg blur cmpur sdikit pengetahuan = was-was

lepas habis jawab aku n kwn2 ke asrama utk mkn tghari dan solat zohor..

pukul 2.00pm-4.30pm masa utk menjawab kertas 2 akaun...

seperti biasa pengawas akan meminta seorang pelajar utk menandatangani muka hadapan plastik buku soalan...
tiba2 pngawas dtg kearah aku lalu mghulurkan sebatang pen dan menyuruh aku sign...
hahaha...

masa menjawab telah pun bermula dgn lafaz BISMILLAHIRAHMANIRAHIM aku mula mnjawab soalan..
no.1 aku masih boleh bernafas tp bila jew masuk no.2,no.3,n0.4,n0.5 dan no.6 aku dahh naik bengangggg!!!!!!!!!
soalan membunuh aku...
ohhhh tidakkkkkk....

aku toleh kiri dan kanan..
ade mcm2 jenis rupa...

jam menunjukkan pukul 4.00pm...
hatiku gelisah kerana x sabar nk kluar dewan dan menJERITTT....

lagi 10 minit masa nak habis...
lagi 5 minit..
lagi 2 minit....
aku dah x boleh nk tahan...
aku pusing ke semua arah dewan...
kwan2 aku tersenyum dan aku faham ape yg ade dlm hati mereka...

"masa menjawab telah pun tamat semua calon d'minta meletakkan pen dan berhenti menulis"

"semua pelajar boleh bersurai skarang"

HHHHHHOOOOOOOOORRRRRREEEEEEYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku bebas....

adib pasang mercun dibawah tangga
BBBBOOOOOOOOOOOOOMMMM!!!!!!

balik asrama dan kemas bj dan dorm...
bye2 kawan..

bye2 TIP2..