more than words

Tuesday, December 28, 2010

went to paya jaras,selangor

salam..
25/12/2010..
aku n famili ke rumah saudara ayah aku...
sdara ku jugak...

time tu mok yah jadi driver..
chayalahhh...
baru beberapa bulan kt selangor dah pro dah bawak kereta dlm keadaan yg busy tu..

sampai kat rumah sdara kite...
wow...
dowg sedang berBBQ....
langkah kanan kami semua...

syukur...
boleh makan ayam bakar....
famili dowg cakap..
"nie acara tahunan keluarga kami"..
owhhh...
gud idea...

sebenarnya...
mak long n umi aku rancang nak berBBQ pada hari tu jugak tp pak long kerja..
so,,cancel...

apa2 pun ten-Q kat pak cik JALI n family coz layan ktowg dgn baik...
nice BBQ...

jom ke I-CITY SHAH ALAM..

salam...
belum habis penat lagi...
pak long ajak pergi ke ICT...

malam tu jugak...
aku n my big family..
pergi I-CITY...

"cepat siap"
kita nak pergi tengok lampu...
almaklumlahhh malam tu kan malam X'mas...

masuk-masuk...
nasib baik MPV...
kalu x aku dh kena tinggal...
yelahh..ayah aku x biasa dgn suasana kt SHAH ALAM tu..
BUSYYYYY.....
so,,just guna satu kereta jer pergi ke ICT tu...

sesak giler...
jalan masuk ke ict tu...
RM10 sebuah kereta...
bayar...bayar...
baru boleh park kereta...

huhh..
nasib baik tempat letak kereta belum penuh lagi...
letak sini jelahhh....

jommm..
nk tengok lampu yg berteknologi...

snap first...
amazing...
arts..
everything there...




sampai kt gerai kecil2...
banyak giler lampu..
cantiknyerr...

"pilih2 nok hok mano"
mok yah blanja...
LOVE LAMP...
RM5 setiap satu...


jalan lagiii..
beli cincin berlampu..
tiga sepuluh..
pilih3...
giliran bapak gue pulak blanja..
2 jam lagi X'MAS nk tiba..

suasana yg bising lagi sesak tu menyebabkan aku rasa nk balik..
cepatlahh...
nak balik nie...

lega rasanya bila dapat kuar drpd gerai lampu2 tu...
rambang mata aku...
biru jadi merah,,merah jadi pink...

chinese n indian masing2 dah amik tempat utk sambut X'MAS..
biarlah mereka bergembira...

umi call cakap dah nk balik...
hohoho...tunggulah dulu...
aku dh menggelabahhh..
nasib baik ayah,mok yah,spupu,n adik2 aku ada bersama aku..
kalau x menangis aku kt ICT....


snap dulu guys...



oklahh..
ICT selamat tinggal...
nice n greatt place...
see u again...
love u...

Mulanya Di Sini

went to puncak alam..

salam..
24/12/2010
alhamdulillah kputusan utk pergi umah mak long kat puncak alam,selangor jd kenyataan....
my umi n my ayah decided utk ke selangor hari jumaat...
pada awalnya aku ingat dah x jd sebab umi aku x dpt cuti...
kalau mintak cuti pun ditolak...

tapi,,allah maha kaya..
cuti umiku diluluskan...
hooreyyy....boleh g umah mak long...

pagi jumaat...
pukul 6.30 pagi aku bangun....
siap2...
baju x simpan lagi dalam beg...
ishhh...
cepat2 aku susun bj n masukkan ke dalam beg...
kena cepat2 takut ayah gue marah...

aku turun kt dapur tengok ada baju yg belum kering..
almaklumlah hujan memanjang...
umi aku suruh sangkut2 kat kerusi...


lebih kurang pukul 9.30 pagi...
aku bertolak ke selangor dari gua musang..
BISMILAHIRRAHMANIRAHIM...semoga ALLAH selamatkan perjalanan kami...

aku berhenti di kedai makan kat pahang untuk makan pagi...
tengok menu...
emmm...
nasi goreng jer ade..
nasi goreng pun nasi gorenglahh..
asalkan kenyangggg...
order nasi goreng ngan ayam goreng..
milo panas...

oklah...
tQ..kedai makan ...

sambung perjalanan...
sampai kat tol karak..
bayar tol dulu..
tq jurutol...

terus...
sampai kat hentian sempah...
singgah kt petrol station...
biasalahhh...
TOILET...

jln yg berpusing2 kt kl tu menyebabkan pemandu pening..
SALAH JALAN beb...
uiisshh...
nak tergelak pon ada...
nk ke KL tp masuk lorong ke KUANTAN..
cepat2 ayahku patah balik...

go..go..go..
tol gombak..
RM5..
tQ jurutol...

lepas tol tunggu mak long daatang ambik...
setengah jam jugak tunggu mak long...
yelahh...
ayahku x tahu jln nk ke puncak alm tu..
almaklumlah..
mak long aku baru pindah...

yeyeh..
mak long dah sampai...
follow EXORA...
hampir berjam2...
nak ke puncak alam tuu...

akhirnya...
selamat sampai di puncak alam...
rehatlah dulu...