more than words

Wednesday, March 30, 2011

....adik kite sedang blajar...


assalam w.b.t
bila waktu sy blajar kt skolah menengah dulu
memang prasaan sy hanya nk cepat abis skolah..
x tahan nk stay up smpai malam...

tgok buku pon mata dah jd ketar..
kes ini kembali menghantui adik2 sy..

bila nak buat omworks jew..
mata mula jadi ketar2..

hahahaha..
nasib lahh mata oii...


teruskan usahamu wahai adik2 ku...
u can do it...
saranghae yo..
:*

bila dok kt dapur...

assalamualaikum w.b.t
selamat malam semua..
ha...!!!
bila saja spm da tamat..
sy digelar orang gaji dirumah sendiri..

bila tiba time masak,,sy kena ke dapur tok masak..
bila tiba time kemas rumah,kena pegang broom,,mop,,vacuum..
bila tiba time basuh baju,,sy kena pegang sabun...
hadoii!!!!
nasib ambo lah...

bila time masak..
suasana dapur jadi cm tulah(gambar)..
berselerak dgn periuk,,sudu,,pinggan mangkuk..

sampai dah x nampak rupa sinki dah..
biasalah,,,tukang masak solo kan kenalah sepah2kan periuk...










promote kejappp...




assalamualaikum w.b.t
post kali ni sy nak buat pengumuman sikit ttg TAHA@U...
taha @ u ni khas untuk pelajar2 yg berumur 18 dan keatas dan masih belajar di mana2 IPTA/IPTA,,politeknik,kolej dan sama taraf dgn nya (bukan untuk form 6 students)

anda boleh menjadi ahli kelab "taha at u"...
dgn mengisi borang ahli...
di pejabat tabung haji...
bagi yg sudah ada akaun tabung haji
keahlian percuma..
tetapi bagi yang masih belum ada akaun TH
sila daftar sekarang berserta wang RM2.00 sahaja..
rm2.00 itu bertujuan untuk buka akaun sahaja...
untuk manjadi ahli TAHA@U adalah percuma...
sila bawa salinan i/c anda...(untuk buka akaun @ untuk jadi ahlinya)....:D

****BAGI LEPASAN SPM 2010,,
ANDA BOLEH MENGISI BORANG KEAHLIAN SELEPAS ANDA MENERIMA TAWARAN DARI MANA-MANA INSTITUSI PENGAJIAN...(PASTIKAN ANDA LAYAK UNTUK KE INSTITUSI PENGAJIAN)..

****BANYAK FAEDAH YANG MENANTI ANDA,,INSYA-ALLAH...

****UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA LAWATI FACEBOOK TAHA@U...KLIK

HARAP MAAF JIKA ISI SAYA KURANG DETAIL KERANA SAYA NAK PROMOTE JE...:D

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI...

Monday, March 28, 2011

apa kes indon ni..





apa yg boleh kita cakap?????
patutkah kita boikot indon???
gmbar tu sy amik dari blog buaya merah...
katanya seorang rakyat indonesia ni...
menghina malaysia...

tapi,,,sbg rakyat MALAYSIA yg sgt2 cerdik dan x mudah melatah..
jangan marahkan dowg...
be cool babe...
lama2 dowg senyap dan menyesal la tu...
mungkin mereka yg kelas bawahan ni x tahu apa jasa Malaysia sama negara dowg tuh...
kalau org yg kelas atasan mungkin mereka lebih berhati2 untuk meluahkan sesuatu..
tp,,low class people ni cm dungu ckit...
maafkan dowg....

wanita atau lelaki yg hebat???

assalamualaikum w.b.t

Wanita lebih bagus pada fungsi otak kirinya (mirip kepada fungsi komputer) : menghafal, mengingat, dan mengira.

Manakala lelaki lebih berfokus pada otak kanan : idea kreatif, sesuatu yang baru, dan sesuatu yang bergerak (dinamik).

Tetapi di alam pekerjaan, lelaki lebih menonjol lebih-lebih lagi dalam bidang perniagaan kerana alam perniagaan begitu sesuai dengan ciri-ciri semulajadi lelaki.


semuanya hebat....
jangan gaduh2..

minum arak,,,best giler.....

assalamualaikum w.b.t
ha,,best giler minum arak...!!!!!!
itulah luahan dari hati anak2 melayu yg bengong sangat2...
dowg cakap best minum arak...
nauzubillah,,,,
gile k ape ni???
beli arak,,minum arak,,mandi pun dgn air arak...
DASYAAAATTTT!!!!!

kalau orang bukan islam xpelah...
ni plak gadis melayu dan teruna melayu yg layan arak ni...
setitis air arak yg jatuh ke lidah bersamaan 40 hari ibadah kite x diterima oleh Allah s.w.t(kalau sy x tersilap)....:D
nikan plak yg bertin-tin,,berbotol-botol,,berkilang-kilang...
hishh,,sy x tahu lah berapa tahun ibadat dowg x diterima oleh ALLAH...

Walaupun begitu,,,,jangan ada diantara kita yg berfikir org seperti mereka akan masuk neraka...kerana selagi pintu taubat masih terbuka dowg masih ada masa untuk berubah dan memohon keampunan dar ALLAH S.W.T
asalkan mereka benar2 nak berubah dan mereka benar2 menyesal dgn kesalahan mereka itu...
dosa yg ALLAh x boleh hapuskan adalah dosa mengumpat dan memfitnah....
selagi kita x pergi minta maaf dari orang yg kita umpati dan memfitnah,,,kita masih lagi dianggap berdosa...
kalau mereka maafkan barulah ALLAH menerima taubat kita...
sebenarnya dosa yg plg besar adalah mengumpat dan memfitnah....
berzina dan melakukan maksiat adalah dosa besar yg masih lg boleh diampunkan oleh ALLAH s.w.t....
tapi,,,mengumpat dan memfitnah
kemaafan terletak pada orang yg diburuk-burukkan itu...
jika dia maafkan kita,,,insya allah,,Allah pun turut memaafkan kita....

jadikan segala kesalahan itu sbg sejarah buat kita...
kerana sejarah akan mendewasakan kita semua...
jadikan kebaikan itu sbg pedang untuk kita semua utk melindungi diri sendiri dr melakukan kesalahan2 yg besar dan kecil...

Universiti,politeknik,tingkatan 6 atau kolej?????

assalamualaikum w.b.t para pembaca yg "tok B" sayangi..
hadoi,,boleh gile sy mcm ni...
gara2 dok fikir tentang nak sambung pengajian...

U,POLI,FORM 6 atau KOLEJ????
haishhh!!!!!x tahu la nak pilih yg mana...
apa yg pasti sy kena la tunggu keputusan dari pihak yg bertanggungjawab....
takut nanti sy x layak pijakkan kaki sy yg bersaiz 8 ni ke u dowg tu..
:D

apa yg diharapkan adalah,,,,sy dapat masuk U...
kalu nak cakap pasal cita-cita sy tu mmg xkan tercapai dah sbb masa dan tenaga takut x berdaya...
xpelah sy just berharap dapat tawaran dari UITM,,fakulti kesihatan(nursing) 8-)
kalau ditakdirkan sy x dpt ke U,,,barulah sy ke f6...
kalau f6 pun malu nak pilih sy..sy ke politeknik,,,,kalau politeknik pon takut nak amik sy,,,sy ke kolej la...(xkan semua x layak kot,,biarlah x dpt straight A pon,mesti ada yg tersangkut an??)...

ummi suruh amik nursing kt mana2 U...
sy plak asyik dok fikir sal f6...
kwn2 pon ada ckp masuk u lahh...buat diploma...
emmmmm????????

SOLAT HAJAT & SOLAT ISTIKARAH...

Saturday, March 26, 2011

congrats SALMIZA SULAIMAN

apa sy nak luahkan ni merupakan satu prasaan yg amat membanggakan....
TAHNIAH...TAHNIAH....TAHNIAH...
SALMIZA SULAIMAN....
pelajar cemerlang spm 2010 skolah ku...
kawan sy tuhh tp syg sy x dpt menandinginya...
9As in spm...
1B-biology...
oh no,,knapalah examiner ni x murah hati nk bg mieja dpt A...
kalau x 10As dah mieja....
tp,,x mengapalah kerana rezeki mieja setakat 9As mungkin selepas ini straight A kt U nanti...all the best salmiza sulaiman..
jika anda berminat untuk menjadi kawannya di FACEBOOK sila klik disini utk info mengenainya sekali gus ADD dia ok!!!!

patutkah aku menyerah????

assalamualaikum w.b.t
para pembaca blog sy sekalian....
sy nak tanya satu saje soalan...
PATUTKAH sy MENYERAH KALAH?????
kenapa nk menyerah kalah????
samada pergi ke universiti atau ke form 6..
sy jd keliru nihhh....
kalau sy ke U,,,sy hanya berlakon yg sy happy sdgkan jiwa sy x sehappy yg org lain sangka....
tetapi,,,,jika sy memilih f6...sy akan berpuas hati tp orang lain pula yg sedih....
dowg kata org yg masuk form six ni x semestinya dpt masuk U...sbb U ni seolah-olah satu pluang yg begitu berharga....hanya "sekali datang"...btol ke???
HADOI.. :/
tok dah keliru ni...
YA ALLAH..;(

tok arap tok akan buat pilihan yg tepat bila tawaran u datang...
nursing atau form six?????
TOLONGLAH SAYA..
HELP ME....

kegagalan yg lepas akan mengajar sy supaya lebih matang dlm pelajaran...
kalau anda rasa sy patut ke ting.6,,,,,boleh antar msg ke laman FACEBOOK sy atau room chat di bawah.....

please support me...

inilah takdir ku..

Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum w.b.t
akhirnya dpt juga sy update blog sy yg kurang menarik dan padat ini..
huh!!!(mengeluh)..
setelah 3 bulan sy menunggu result spm sy..
alhamdulillah sy berpeluang utk melihat keputusan spm sy...
keputusan yg memang sy x jangka akan berlaku telah berlaku kpd sy..
(mungkin anda terfikir result sy gempakk an???)...
sy telah pun mencuba yg terbaik dlm spm tapi apakan daya segala ketentuan dan rezeki sy telah tertulis di LUH MAHFUZ...
sy sbg HAMBANYA harus akur dgn segala ketentuan-NYA....

agak memeritkan diri sy...
bila tgok result SPM..
subhanallah...apakah hikmah disebalik yg berlaku ini????
(soal diri sy sendiri)
1A dlm SPM...
YA ALLAH...
sungguh sedih...
subjek yg sy target dpt A sekadar kepujian shj...
pada saat itu sy hanya terfikir masa depan sy dah musnah..
knp tidaknya cita-cita sy nk jd SURGEON mungkin tidak akan tercapai...

subjek yg A itu adalah subjek SEJARAH(trima kasih ckg sharifah)...:*
bahasa melayu sekadar B+ ...(oh no,,,sikit je lg nk dpt A-)....
sy dah rasa satu perasaan x puas hati nihhh....
paper manalah yg sy KO ni???
sy rasa paper 1 sbb ada soalan yg buat sy BLUR...

tp....ini takdir sy mungkin sy kena rasa pahit dahulu seterusnya manis...
sy menangis terkenangkan result sy yg "jelek" itu....
sy akan terus berjuang sehingga orang anggap sy "GILA BELAJAR"....
bila sy dah rasa sy x layak jd surgeon,,,sy cuba mohon nursing....
malangnya....minat tu dah pudar...
bcoz sy terfikir pasal form 6...
jika sy beranikan diri sy utk amik STPM pada tahun 2012 dlm aliran sains sy masih lg berpeluang utk capai impian sy tu....
ha!!!!!apa macam dgn idea sy ni???adakah anda setuju????
ramai yg x brapa setuju sy masuk form 6..:-(

cuma kwn sy yg sorang ni jew yg sokong sy sgt2...."KHAIRUNISA SUHAILI KAMSANY",,,sy dan dia bukanlah classmate tp schoolmate je...bila jumpa dia lam FB,,our relationship became ok..bermakna boleh berkongsi cerita dgn dia...she got 7As in spm..awsome babe!!!!!!!!!dia ckp go bihah go bihah...maksudnya dia sokong sy masuk form 6...
sy dah x peduli f6 tu susah ke memeningkan ke...asalkan dpt apa yg sy nak....8-)
harap2 famili sy turut mendokong sy...
kuatkan hatiku ini YA ALLAH...