more than words

Tuesday, February 8, 2011

aku bersujud(acha septriasa& irwansyah)

Lyrics:
aku malu berharap Engkau mengerti lagi
atas kesalahan yang pernah aku perbuat
hati dan perasaanku mulai teruji
selembut doa dalam hati
Kau mengetahui

kala panggilan-Mu
kumohon ampunilah aku

aku bersujud.. aku berdoa
menyerah padaMu.. ya Tuhanku
aku memohon.. keringanan hati
menentukan pilihan.. menuju rahmat-Mu

ya Tuhanku.. ya Tuhanku
ya Tuhanku.. ya Allah

aku malu berharap Engkau mengerti lagi
atas kesalahan yang pernah aku perbuat
hati dan perasaanku mulai teruji
selembut doa dalam hati
Kau mengetahui

kala panggilan-Mu
aku mohon ampunilah aku

aku bersujud.. aku berdoa
hanyalah padaMu.. ya Tuhanku
aku memohon.. keringanan hati
menentukan pilihan.. menuju rahmatMu

aku bersujud.. aku berdoa
hanyalah padaMu.. ya Tuhan
aku memohon.. keringanan hati
menentukan pilihan.. menuju rahmat-Mu

ya Tuhan.. ya Tuhanku

ampuni dosaku [ya Allah]
ampuni dosaku [ya Allah]
ampuni dosaku [ya Allah]

para pencarimu(ungu)

Lyrics:
menjalani hitam putih itu membuatku mengerti
arti hadir-Mu dalam setiap langkah-langkahku berarti

melewati setiap detik waktuku bersama takdirmu
membuatku mengerti hanyalah pada-Mu ku kembali

ku bersujud kepada-Mu memohon ampunan-Mu
adakah jalan untukku tuk kembali pada-Mu

akulah para pencari-Mu ya Allah
akulah yang merindukan-Mu ya rabbi
tunjukkan ku jalan yang lurus
tempat kutambatkan langkahku

akulah para pencari-Mu
akulah yang merindukan-Mu ya rabbi
hanya di jalan-Mu ya Allah
tempatku pasrahkan hidupku

ku bersujud kepada-Mu memohon ampunan-Mu
adakah jalan untukku tuk kembali pada-Mu

akulah para pencari-Mu ya Allah
akulah yang merindukan-Mu ya rabbi
tunjukkan ku jalan yang lurus
tempat kutambatkan langkahku

akulah para pencari-Mu
akulah yang merindukan-Mu ya rabbi
hanya di jalan-Mu ya Allah
tempatku pasrahkan hidupku

ziarah-menziarahi tambun

assalamualaikum wbt dan salam 1malaysia..
mudahkan nk ckp salam 1malaysia..automatik kita tahu yg salam ni utk semua bangsa di malaysia..
dah terlanjur cakap dah aku ni..
sebenarnya dalam post kali ni..nabihah pauzi nak berkongsi pengalaman dan rasa seronok sy sepanjang di TAMBUN,PERAK...

pada 28 Jan 2011-29 Jan 2011(2 hari 1 mlm jew)..
sy berpeluang utk makan angin sambil berziarah{kenapa "berziarah"dok kt blakang??)..
tujuan utama pergi Tambun 2..mmg nk mkn angin tapi kebetulan mak sdara sy baru pindah rumah dan dia sewa rumah kat Tambun..
jd alang2 kita berjalan,,lebih baik menziarahi saudara mara...
jadi..kita orang(my famili) decide untuk batalkan makan angin..tapi kami semua pergi rumah mak sdara je(adik mak sy).....
sekejap mkn angin sekejap berziarah...apo ko hal nya!!!!

dalam perjalanan menuju ke SRI TAMBUN...
sy menumpang kereta ayah sy..(hehehe) maksudnya naik dan duduk dlm kereta yg dipandu oleh my ayah,,,ok!!!)"saje nak pusingkan kepala reader"
oleh kerana sy tinggal di gua musang..
jadi waktu perjalanan tu dipendekkan kerana sy tumpang lalu jalan CAMERON HIGHLAND..






pada pagi jumaat tu,,
bangun awal pagi(sy biasanya bangun time matahari dok atas kepala,,sbb tidur balik slepas solat subuh):p
lebih kurang kul 6 pagi cam tu..
dah sbulan x mandi pagi,,sy kan dah x skolah..
kena hari tu kena mandi pg..
dah lah cuaca sejuk(hujan)...
lepas mandi..
buka almari nak pilih baju..
alah bj simple2 je..
"baju kurung lah"..
waktu nak pakai baju tu tetiba jew bilik sy jadi gelap..
hadoii..
"jangan lahh buat hal.."
"aku dahlah penakut"
"dupp...dupp..duppp.."
bunyi jantung berdegup..
fon tgah cas kat luar...
akhir sekali sy bkak lah pintu sambil sebut "umie"...
rupa2 nya xde elektrik...
susahhhh aku time tuu..
selepas tu umie and adik sy turun ke dapur nak nyalakan lilin...
kemudian passing lilin tu kat semua ruang..


"macam tulah rupa lilin yg mencerahkan bilik ku"

lebih kurang 12 keluarga menuju ke tambun..
semuanya pergi ke tambun sebab nak prgi lost world of tambun kecuali kami je yg x pergi...
ziarah dulu baru kita enjoy...
dalam perjalanan tu..
semua kereta memecut laju kecuali kami...
sebabnya pemandu yg bawa kereta x suka laju2.."BERHEMAH"
sampai kat lojing...
kawasan tu kan berbukit..
tiba2 nampak kereta2 yg memecut td berhenti di sisi jalan..
"bakpo plop tu???",kita orang tertanya2...
rupa2 nya ada kereta rosak...
owhh,,,
adakah sebab kereta tu memecut td???
rasanya begitulahh...
kesudahannya pemilik berkereta itu tidak pergi ke tambun...
xpe banyak lagi masa..

bila sampai di simpang pulai...
adik2 sy yg jadi penunjuk arah...
belok kanan dan belok kiri...
akhirnya,,,
sampailah di kawasan perumahan SRI TAMBUN..
iaitu rumah mak cik sy...
bagus..
walaupun 1st time pergi ke sri tambun tu..
ktowg x perlukan pertolongan orang lain sebab kami dah ade yg menolong...

Marshanda - Sejuta Cinta (Lirik)



sejuta cinta marshanda..
drama terbaru di tv3..
awal2 criter dah sedih...
marshanda dan delvin dikatakan adik beradik tiri..
mereka berdua terpaksa memutuskan hubungan cinta mereka..
tapi..
ada sesuatu yg tidak kena diantara hubungan mereka...
nak tahu apa..
jgn lupa saksikan SEJUTA CINTA MARSHANDA..

the gift lyrics-piolo pascual

Winter snow is falling down
Children laughing all around
Lights are turning on
Like a fairy tale come true.
Sitting by the fire we made
You're the answer when i prayed
I would find someone
And baby i found you.

All i want is to hold you forever
All i need is you more every day
You saved my heart
From being broken apart
You gave your love away
And i'm thankful every day
For the gift.

Watching as you softly sleep
What i'd give if i could keep
Just this moment
If only time stood still.

But the colors fade away
And the years will make us grey
But baby in my eyes
You'll still be beautiful.

All i want is to hold you forever
All i need is you more every day
You saved my heart
From being broken apart
You gave your love away
And i'm thankful every day
For the gift.

(instrumental)

All i want is to hold you forever
All i need is you more every day
You saved my heart
From being broken apart
You gave your love away
I can't find the words to say
That i'm thankful every day
For the gift.