more than words

Saturday, March 26, 2011

congrats SALMIZA SULAIMAN

apa sy nak luahkan ni merupakan satu prasaan yg amat membanggakan....
TAHNIAH...TAHNIAH....TAHNIAH...
SALMIZA SULAIMAN....
pelajar cemerlang spm 2010 skolah ku...
kawan sy tuhh tp syg sy x dpt menandinginya...
9As in spm...
1B-biology...
oh no,,knapalah examiner ni x murah hati nk bg mieja dpt A...
kalau x 10As dah mieja....
tp,,x mengapalah kerana rezeki mieja setakat 9As mungkin selepas ini straight A kt U nanti...all the best salmiza sulaiman..
jika anda berminat untuk menjadi kawannya di FACEBOOK sila klik disini utk info mengenainya sekali gus ADD dia ok!!!!

patutkah aku menyerah????

assalamualaikum w.b.t
para pembaca blog sy sekalian....
sy nak tanya satu saje soalan...
PATUTKAH sy MENYERAH KALAH?????
kenapa nk menyerah kalah????
samada pergi ke universiti atau ke form 6..
sy jd keliru nihhh....
kalau sy ke U,,,sy hanya berlakon yg sy happy sdgkan jiwa sy x sehappy yg org lain sangka....
tetapi,,,,jika sy memilih f6...sy akan berpuas hati tp orang lain pula yg sedih....
dowg kata org yg masuk form six ni x semestinya dpt masuk U...sbb U ni seolah-olah satu pluang yg begitu berharga....hanya "sekali datang"...btol ke???
HADOI.. :/
tok dah keliru ni...
YA ALLAH..;(

tok arap tok akan buat pilihan yg tepat bila tawaran u datang...
nursing atau form six?????
TOLONGLAH SAYA..
HELP ME....

kegagalan yg lepas akan mengajar sy supaya lebih matang dlm pelajaran...
kalau anda rasa sy patut ke ting.6,,,,,boleh antar msg ke laman FACEBOOK sy atau room chat di bawah.....

please support me...

inilah takdir ku..

Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum w.b.t
akhirnya dpt juga sy update blog sy yg kurang menarik dan padat ini..
huh!!!(mengeluh)..
setelah 3 bulan sy menunggu result spm sy..
alhamdulillah sy berpeluang utk melihat keputusan spm sy...
keputusan yg memang sy x jangka akan berlaku telah berlaku kpd sy..
(mungkin anda terfikir result sy gempakk an???)...
sy telah pun mencuba yg terbaik dlm spm tapi apakan daya segala ketentuan dan rezeki sy telah tertulis di LUH MAHFUZ...
sy sbg HAMBANYA harus akur dgn segala ketentuan-NYA....

agak memeritkan diri sy...
bila tgok result SPM..
subhanallah...apakah hikmah disebalik yg berlaku ini????
(soal diri sy sendiri)
1A dlm SPM...
YA ALLAH...
sungguh sedih...
subjek yg sy target dpt A sekadar kepujian shj...
pada saat itu sy hanya terfikir masa depan sy dah musnah..
knp tidaknya cita-cita sy nk jd SURGEON mungkin tidak akan tercapai...

subjek yg A itu adalah subjek SEJARAH(trima kasih ckg sharifah)...:*
bahasa melayu sekadar B+ ...(oh no,,,sikit je lg nk dpt A-)....
sy dah rasa satu perasaan x puas hati nihhh....
paper manalah yg sy KO ni???
sy rasa paper 1 sbb ada soalan yg buat sy BLUR...

tp....ini takdir sy mungkin sy kena rasa pahit dahulu seterusnya manis...
sy menangis terkenangkan result sy yg "jelek" itu....
sy akan terus berjuang sehingga orang anggap sy "GILA BELAJAR"....
bila sy dah rasa sy x layak jd surgeon,,,sy cuba mohon nursing....
malangnya....minat tu dah pudar...
bcoz sy terfikir pasal form 6...
jika sy beranikan diri sy utk amik STPM pada tahun 2012 dlm aliran sains sy masih lg berpeluang utk capai impian sy tu....
ha!!!!!apa macam dgn idea sy ni???adakah anda setuju????
ramai yg x brapa setuju sy masuk form 6..:-(

cuma kwn sy yg sorang ni jew yg sokong sy sgt2...."KHAIRUNISA SUHAILI KAMSANY",,,sy dan dia bukanlah classmate tp schoolmate je...bila jumpa dia lam FB,,our relationship became ok..bermakna boleh berkongsi cerita dgn dia...she got 7As in spm..awsome babe!!!!!!!!!dia ckp go bihah go bihah...maksudnya dia sokong sy masuk form 6...
sy dah x peduli f6 tu susah ke memeningkan ke...asalkan dpt apa yg sy nak....8-)
harap2 famili sy turut mendokong sy...
kuatkan hatiku ini YA ALLAH...