more than words

Friday, April 8, 2011

Yuna-Gadis Semasa [LIRIK] HD



yuna,,,
best lagu nie..
rentak yg dapat buat jiwa sy ikut sama nak nyanyi..

penilaian tadi...

assalamualaikum w.b.t
baik lah,,sebelum mizz bihah nak mula cerita mizz bihah hari ni..
mizz bihah nk anda yg sedang membaca ni,,
SMILE :-)

yezz!!!
dapat pahala free..
sbb anda senyum..
senyumkan satu sedekah..
tp,,sebaik-baiknya kite senyum dari hati yg sangat2 ikhlas...
hati yg baik akan membentuk sikap yg baik..
hati yg BUSUK ,,,masya-allah..
Tuhan saje yg tahu..
apa-apa pun senyum tu penting...
ok!!!
walaupun kite stress cuba cari sesuatu yg boleh buat kite senyum...

macam mizz bihah hari ini..
9/4/2011..
pagi2 dah tarik muka x ingin senyum..
sbb takut nak nilai kereta nanti..
selepas bersiap2..
mizz turun ke dapur..
tp,,
mizz bihah x sentuh pun nasi yg ummi buat tuh..
perut xnak proses..
tengkok xnak benarkan nasi turun..
mulut terkunci dari membuka..:-@

apa2 pon kena siap nilai baru nak makan..
jam dah pukul 9.00 pagi,,
ummi cepat lah siap..
lewat dah nih!!!

sampai kat akademi memandu,,
singgah kat pejabat..
amik borang nilai ngan kerani kat situ..

turun ke litar..
cari cikgu yg diamanahkan oleh mr.azizi(my tchr)..:D
oh no!!!
mana ckg nie????

pergi ke meja depan(di ruang menunggu)..
i tanyalah ckg kt situ..
emmm,,cikguu..uuu..uuu
cikgu yg duduk kat parking tu namo gapo???(in kl "apa")
ohh,,bakpo(kenape)...

sy nk borang nilai..
eh,,borang nilai k awk keno g amik atas kt jabat..
bukan tuh..
sy amik doh..
kalu brg nilai tuh..
yg warna biru tu lah..

*********
sy takut nok panggil ckg tu..
sbb dio ado pink belt...(lawak)..
im laughing...hahahahaha...kihkihkihkih...
tengok!!!!
sy dah mula senyum..
prasaan sy dah ok!!
no more takut2..

waiting 4 mr.iskandar....
ckg tu said..
pukul 10 baru ckg is mari..
awk tunggulah dulu deh..
ok!!
kul 9.30 pagi..
VIVA dah mula nmpak bayang..
wadush!!!
arap2 bkn sy dulu...
selang beberapa minit kmudian..
"nur nabihah asyikin"
ya!!!
alamak,,,sy dulu...
huhhh!!!!
relaks nabihah..

mcm biasa..
masuk kereta..
kenalah tutup pintu dulu...
lau x..tercabut pintu tu..
betulkan tmpat duduk,,check cermin blakang,,signal,wiper...

masuk gear 1...
lepas clutch..
oh,,clutch pendek rupanyer...
cepatlah ckit nk bergerak brbanding clutch sang kancil no.4 tuh...
tekan minyak...
masa untuk naik bukit...
vrommmm.....

sampai di BERHENTI...
stop!!
mcm x terkawal ckit coz 1st time bawak VIVA tuh..
"relax,,xper..smua calon gini...x biasa ngan VIVA...
juz 3 min ,,,awk dah ok lah..",said mr.is.

huhhh!!!
mujurlah ckg ok..

********
sampai kat litar..(abis buat jln raya)
ckg explain balik apa yg x boleh di lakukan di jln raya...
opsss!!!!2 markah bonus kena tolakk...
1.x check side mirror...
2.x tekan hon...
mampus lah mizz bihah..
sy juz said "ok,,,ok,,ok"...

legaaaaa!!!!!!!!
boleh balik dahh...
dan sy dah ada selera nak baham any meal....
aumm!!!!

nantikan hari test...

.......mr.iskandar,,ckg yg buat penilaian.......
tq yer ckg iskandar..

senyuman boleh dicari kat mana2 saja..
cuma terserah pada sseorang tu nak senyum atau tidak..