more than words

Thursday, April 14, 2011

SYARAT-SYARAT KELAYAKAN MASUK KE TINGKATAN ENAM BA...

catatanku: SYARAT-SYARAT KELAYAKAN MASUK KE TINGKATAN ENAM BA...: "Buat pelajar-pelajar yang ingin  memasuki tingkatan enam bawah bagi tahun ini, di sini ada syarat-syarat kelayakan kemasukan ke tingkat..."

perlu mandi bunga...! sambungan..

selepas jalan raya,,
sy masih belum boleh happy...
sbb mendaki,,parking n 3 penjuru x buat lg...

aik??
mane gang nie??
tut2..!
dowg tgah dok mendaki dan parking..
nampak anis sdg bergelut dgn line kuning...
tiba2,,aniz angkat tgn..
jpj bg kad hijau bermakna boleh teruskan ujian..
huhh!!!
anis menuju ke parking...
selepas sahaja kereta dihadapan anis siap..
dy ambil alih tmpat parking..
ok,,she did it...
tp,,malangnya 3 penjuru bermasalah sikit...
tayar terkena beteng...

*********
tibalah giliran mizz bihah,,
yes dapat kete no.4,,
kete cikgu sdiri...
smoga ada tuah d'sebalik no.4 nie...
awat sy yg no.1 nie...
semua org tengah fokus pade sy..
amboi~
sy selamba jelah....
wat dek..

alhamdulillah,,mendaki LULUS...
parking pon LULUS...

cepat lah jpj angkat kad ijau tuh..
sy sdg menuju ke 3 penjuru skrang...
ya allah,,,
smoga x naik beteng...
berjaya masuk...
tp,,sayang terlanggar botol air mineral sewaktu undur kereta..

hatiku hancur saat itu....
"muka ckg terus berubah,,seolah2 turut kecewa dgn mizz bihah"
apa yg sy mampu buat buat saat itu REDHA JELAH...
parking kete dan berjalan menuju ke arah jpj n cikgu..

nothing to say lah CIKGU ooi...
kalu cikgu kecewa,,sy lagi kecewa...
andai saaje 3 penjuru sy lepas..
sy dah berjaya dpt P dah..
tp....
tidak saat itu..
sy kena merasai kekandasan lg setelah ujian motor tempoh hari juga sy kandas...
oh TUHAN~
why u did this to me???

asyik kandas je...
hati sy mmg btol2 hancur...
seperti sekeping biskut yg hancorrr...!

sedih...sedih..sedih..
dan sbb itulah sy tanya diri sy "perlukah aku mandi bunga"???
untuk buang segala sial yg ada dlm diri sy nie...
tp,,as long as i have IMAN,,i never do it..
sy yakin dgn kuasa ALLAH s.w.t ,,,
sesuatu yg kita anggap buruk itu sebenarnya baik utk kita...
dan sesuatu yg kita anggap baik itu mungkin tidak baik bg kita...
Wallahualam~

sy MENANTI HIKMAH dr kekandasan ini...

kepada kwn2 yg senasib dgn mizz bihah ni..
teruskan usaha~

perlu mandi bunga...!

assalamualaikum w.b.t
what's up ya???

ok,,
mizz bihah nk kongsi kisah sedih mizz bihah ni..
yg baru berlaku kelmarin(13/4/2011)..
ingat lg x tarikh ape tuh??
ya allah..
kalau boleh mizz bihah xmo ingat dah kt tarikh nih..
sakit hati terlalu amat...

astaghfirullahalazim~
ya allah kuatkan hati sy nih~

kelmari kan mizz bihah ada jpj test...
test kereta lah..
sy KANDAS lah..

*********
lebih kurang pukul 8 camtuh sy hantar msg kt anis,,
"aniz,,bihah siap doh ni.."
"ok..!"
lebih kurang 3 minit camtuh,,
motor merah aniz tu sampai kat halaman rumah mizz bihah..
amboi,,baru antar msg dah sampai..
bagus btol mek aniz nih..
jom r aniz,,,
kito keno g awal litar sbb kito kena amik resit booking jpj...
ok2..!

so,,ktowg pom bertolak menuju puncak AMGM(sbb litar 2 dok atas bukit)..
awal pg begini mmg terasa tenang jew...
sbelum sampai AMGM,,
aniz ajak pergi SHELL...
isi perut motor jap...
kan mati tengah jalan kan,,,rugi besar..!
hadoi~

sampai jew depan balai polis..
oiitt~
cam kenal jew org dlm kereta VIVA tuh...
alamak!!
cikgu aku~
(kebetulan ada sebuah kereta yg baru lepas kemalangan,,dan kereta tuh berada di b.polis)..
menyibok btol lah cikgu aku tuh~(hati sy yg berkata2)..

sampai kat pejabat AMGM...
ya allah~
pintu pjabat masih ditutup...
semua calon nk test sdg menunggu di hadapan pjabat dgn muka yg pucat,,senyum,,poker face pon ade gak dan muka yg sedih pon ade gak..
ish3..!
mcm2 ado..

******
semua calon diminta untuk turun ke litar..
sy,anis,awatif dan seorang kakak yg sama cikgu dgn sy..
turun ke bawah..
walking2 turun bukit...

sila serahkan resit,,ic dan lesen L..
pok wan announced it(anak boss tuh)..
:D

selang beberapa minit,,
cikgu panggil untuk mendengar taklimat dan tengok demostrasi...
sy suka btol tgok ckg wt demo..
CHAYA LAHH~
pewiitt..:*

then,,
balik ke tempat duduk masing2..
tunggu cikgu bg no(dalam bentuk kad,,*spesis kad matrik g2*)
no.9 tuh...
x lama sy tunggu tiba2 dgr cikgu panggil..
"ok,,no.9..jalan raya"..
dengan muka selamba yg xtahu malu..
sy terus bangkit dan jln ke kereta no.18...
ya allah,,,
bakpo sy awal ni..

masuk lam kete..
check ape yg patot di check..
btolkan tmpat duduk w'pun ia dah selesa..
berlakon dpn jpj...:p
tekan hon,,cermin sisi n blakang..signal n wiper..
terus bergerak..
smoga GOD BLESS ME...
hohoho..
takut weh,,

nasib mizz bihah lah,,
kena jalan B...
jalan yg mizz bihah plg takut sbb bnyak halangan...
terkono den..
kena follow lori balak...
sampai kat selekoh..
oitttlori tuh stop..
ape kes nie,,
ingat sekejap rupe2 nyer lama..
potong jelah lori tuh,,said MR.SYAM(jpj)..
ok2..!

selesai kt jln raya..
back to circuit....
ya allah,,
kandas kah aku???

berhenti kereta dan jpj bg borang biru tuh..
17/20..
"cik,,sy lulus ko gagal??"
"awk bawok g sano lah dulu,,(nada marah tuh)
"ok2..!"
"timo kasih cik"

perasaan gugup dah datang..
nak tulis nama xleh coz tgn dok ketar2...
cikgu smpai tolong kibaskan sy...
fuhhhh3!!!!
relax...

sy LULUS jalan raya..
yeahhhh...

........bersambung........